Vánoce jsou už za rohem a většina z nás pravděpodobně přemýšlí, jak podpořit už tak natěšenou vánoční náladu. Každý připravuje svůj domov na čas adventních svátků jinou cestou, ale alespoň jednu […]

Vánoce jsou už za rohem a většina z nás pravděpodobně přemýšlí, jak podpořit už tak natěšenou vánoční náladu. Každý připravuje svůj domov na čas adventních svátků jinou cestou, ale alespoň jednu malou ozdůbku nebo dekoraci spojenou s Vánocemi má doma jistě každý. Pokud jste kreativní duše a rozhodli jste se vaše příbytky ozdobit atypickou cestou, přečtěte si článek plný nových nápadů a tvořivosti. Vlastnoručními originálními dekoracemi nejen doladíte poslední detaily předvánoční sváteční výzdoby, ale také při její výrobě prožijete veselé chvíle se svým okolím a stmelíte tak rodinný kolektiv. 

Vánoční ozdoby z papíru

Originálním prvkem vaší domácí vánoční výzdoby nemusí být pouze dekorace domova, ale i vlastnoručně zdobený stromeček. Ozdoby si můžete vyrobit na vlastní míru a podle svého gusta, a tak nebudete muset řešit, že máte například málo kusů jedné barvy, nebo že je stromeček každý rok stejně barevně sladěný. Kromě krásných kulatých papírových ozdob si můžete vytvarovat ozdoby na stromeček například ve tvaru hvězdy nebo vločky. Výhodou těchto výrobků je, že je nemusíte pověsit jen na stromeček, ale vlastně kdekoliv jinde, závisí jen na vás, jaké místo a například také jakou velikost jim vyberete.

vánoce

Stromky

Už velmi starou tradicí je každoroční zdobení vánočního stromečku. Vánoční jehličnan se stal za tu dobu samotným patronem Vánoc. Proto ani motiv vánočních stromků nesmí v domácnostech chybět. Existuje mnoho návodů, ať už z barevných papírů, toaletního papíru, nebo například ze žinylkových drátků, které rozhodně zaujmou například mírou své nápaditosti. 

Vánoce

Vánoční chaloupky

Pro ty šikovnější, kteří stráví rádi svůj volný čas výrobou, mohou být vánoce také inspirací. Například rodinné domky z kartonů pohlcené do vánoční atmosféry decentně dozdobí váš byt a jejich výroba vás zabaví například při dlouhé chvíli. Pro podpoření vlastní fantazie nemusíte nutně vyrábět vánoční chaloupky přesně podle předlohy, ale můžete se vyrobit například zmenšeninu vlastního vánočního domku.

Vánoce

Další výrobky

Pokud by vás zajímaly další návrhy například na výrobu roztomilého sněhuláka, vrstvený kartonový betlém, nebo vánočního skřítka, podívejte se na přiložené odkazy. Hlavně se nebojte si s vlastní kreativitou vyhrát, protože ručně vyráběné vánoční ozdoby vždy vypadají nejlépe. Více článků například o vánočních tradicích, nebo o pečení vánočního cukroví najdete na našem webu. Tak příjemné svátky a bohatého ježíška!

pechova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka