Druhým rokem provozuje Klára Singerová (23) animační programy pro děti po celé České republice, které jsou pro ní pouze víkendová zábava. Pracuje jako paní učitelka v mateřské školce ve Velké […]

Druhým rokem provozuje Klára Singerová (23) animační programy pro děti po celé České republice, které jsou pro ní pouze víkendová zábava. Pracuje jako paní učitelka v mateřské školce ve Velké Bíteši, když jí zbyde ještě nějaký ten volný čas, tak ho ráda tráví sportem a cestováním. 

Co si představit pod pojmem animační program a kde vás můžeme třeba vidět?

Pod pojmem animační program by si člověk měl vybavit zábavu pro děti. Dost často nás oslovují města, vesnice, diskotéky, restaurace či firmy. Většinu událostí si však pořádáme sami v kulturních domech či diskotékách po celé republice. Na Vysočině se můžeme potkat ve Žďáře nad Sázavou v sokolovně 19. března 2023 a zavítáme i do Jihlavy, kde budeme v Dělnickém Domě a to 16. dubna 2023. Nebo třeba u vás doma na nějaké rodinné oslavě, když nám zavoláte na telefonní číslo 733 471 998 a domluvíme se, rádi přijedeme.

Nabízíte pouze zábavu na karnevaly, nebo se věnujete i jiným událostem?

Naše aktivita je celoroční. Část roku vystupujeme s karnevalovým programem, kde se vyřádí ve svých maskách i děti. Rádi si nás zvou na dětské dny, vítání prázdnin, kdy se dětí těší už na prázdniny a je vidět jak z nich odpadl stres z docházky do škol a školek. Během prázdnin se věnujeme dětským oslavám a firemním událostem, což rodiče rádi uvítají, že je o zábavu pro děti postaráno a nemusí nic sami vymýšlet. No a na podzim již začínáme halloweenské programy, kdy děti oblekají masky strašidel, které je také moc baví. Vánoce se pak věnujeme programům méně, spíše jen, když si nás pozvou na vánoční večírky a věnujeme se tak svému volnému času.

Jak ses k tomuto nápadu dostala a kdo v něm figuruje?

Vždycky jsem toužila mít vlastní dětský projekt. Dlouho jsem přemýšlela nad dětským sportovním kroužkem. Avšak minulý rok v únoru jsem dostala možnost si vypůjčit kostýmy a uspořádat ve Velkém Meziříčí dětský karneval. Karneval se velice povedl a od té doby fungují animační programy pro děti, které provozuji společně se svým bratrem. V týmu máme i šikovné brigádnice, které se mnou právě vystupují v kostýmech a bratr, obstarává hlavně hudbu.

Co děti nejvíce baví na takovém animačním programu?

Vlastníme velké kostýmy pohádkových postaviček, takže velký zážitek pro děti je, když s nimi tančí ta velká postavička neboli jejich pohádkový hrdina. Momentálně největším hitem je Tlapková Patrola a Králíček Bing. Naše řada maskotů se hodně rozrůstá, vlastníme již hrdiny Tlapkové Patroly (Marshall, Skye, Chase), Králíčka Binga, Mickey Mouse, Minnie, Kačera Donalda, také hrdiny z Ledového království (Elsa, Anna, Olaf), Sněhurku, Mášu a medvěda a Mimoňa. Takže výběr je velký a děti neustále moc baví.

Stalo se vám někdy něco, co jste neměli v plánu během programu?

Ano, například ve Svitavách jsme málem měli o člena navíc. Přišel totiž chlapeček, že nemůže najít maminku. Vzala jsem ho na podium a vyzvala rodiče, ke komu chlapeček patří. Minimálně tři minuty všichni koukali a nikdo se k chlapečkovi nehlásil, už jsem si myslela, že nám zůstane. Naštěstí po chvilce vyběhla maminka, že patří k němu.

Děkuji za rozhovor

zemanova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka