Dobrá nálada, pochutiny, zábava – to vše pohromadě 5. března 2023. Sbor dobrovolných hasičů připravili v Radostíně nad Oslavou vydařený karneval pro děti a jejich rodiče. Z kulturního domu tak […]

Dobrá nálada, pochutiny, zábava – to vše pohromadě 5. března 2023. Sbor dobrovolných hasičů připravili v Radostíně nad Oslavou vydařený karneval pro děti a jejich rodiče. Z kulturního domu tak zněly písničky a dětský smích celé odpoledne.

Převážně rodiče se těšili na hlavní výhru v tombole

Při příchodu do kulturního domu bylo vstupné, které nebylo nikterak odstrašující. Pro dospělé činilo padesát korun českých a děti to měly za třicet korun českých. Potěšující byla šatna, která byla zdarma a všichni ji využili k odložení zimního ošacení a k převlečení dětí do masek. V předsálí jsme si mohli koupit losy do malé a velké slosovatelné tomboly, ale vystáli jsme si frontu, jelikož zájem byl obrovský. Děti se těšily v okamžité výhře z reklamních předmětů v podobě pexes, omalovánek, balónků, pastelek. Ve slosovatelné čekaly ceny jako například mobilní telefon, nafukovací bazén, poukaz do Šmoulího světa na výstaviště v Brně. Hlavní výhrou byl notebook, což vedlo k zakoupení více jak deseti slosovatelných lístků, aby byla velká šance na výhru. Ve vyzdobeném sále balónky, krepovým papírem a karnevalovými vlaječky, netrpělivě čekali již všichni na začátek programu.

Na děti číhal z pódia vlk

Žádný zlý vlk jako v pohádce, ale usměvavý dobrovolný hasič v masce vlka, společně s Červenou Karkulkou, kterou představovala dobrovolnice převlečená také v masce pohádkové postavy, moderovali celý karnevalový programem. Tato dvojka roztancovala děti na písničky jako Vařila myšička kašičku, tanec kuřátek nebo hlava, ramena, kolena, palce. Děti nejvíce bavila písnička Jede, jede mašinka, protože se všemi dětmi ve tvaru mašinky cestovaly po celém sále a ukázaly, jaké krásné masky zvolily na karneval. Mohli jsme tak vidět například masky princezen, superhrdinů, zvířátek. Vlk si nejvíce dával pozor na masky myslivců, aby mu nevyprášily kožíšek nějakým tím brokem z vyrobenýchdřevěných pušek.

Děti soutěžily s Princeznou Elsou a sněhulákem Olafem

Dobrovolnice převlečené v maskách těchto pohádkových postav děti odměňovaly za splnění přichystaných soutěží, jako například trefení se míčků do kartonového šaška, nebo prolezení dráhy z obručí. Děti si tak mohly odnést sladkou odměnu v podobě lízátka a nafouknutý balónek. Pořadatelé mysleli i na občerstvení. Výběr byl pestrý, například párek v rohlíku, hranolky, brambůrky a z nápojů nealkoholické (bezinková limonáda, čaj, káva) a alkoholické pro dospělé. O půl čtvrté, když už si děti dostatečně zaskotačily, vyhlásil vlk s Karkulkou velkou tombolu, po které jsme se převlékli v šatně a vyrazili domů.

zemanova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka