Celkem 289 tisíc korun se vybralo poslední květnovou sobotu 25. května 2024 ve Velkém Meziříčí na charitativní akci. Návštěvníky neodradilo ani střídavé počasí. Program na dni Muzikanti dětem pořadatelé měli […]

Celkem 289 tisíc korun se vybralo poslední květnovou sobotu 25. května 2024 ve Velkém Meziříčí na charitativní akci. Návštěvníky neodradilo ani střídavé počasí. Program na dni Muzikanti dětem pořadatelé měli připravený pro všechny věkové kategorie.

Dobrovolníci s kasičkami rozdávali úsměvy a drobné suvenýry za příspěvek

Sobota ve Velkém Meziříčí se nesla v duchu charitativní pomoci. Od dvou hodin, kdy vypukl celý program, jsme se mohli těšit ze skvěle sestaveného programu. Děti se mohly zabavit na skákacích hradech, připravených soutěžích, nebo si odnést malůvku na obličeji. Stan se suvenýry nabízel létající talíře, nafukovací míče, omalovánky a mnoho dalšího. Každou zakoupenou věcí jsme tak přispěli této dobré věci. Dobrovolníky s kasičkami se to po náměstí jenom hemžilo. Není však divu, každá koruna se počítá. Za příspěvek do takových kasiček jsme si mohli společně s návštěvníky vybrat nějakou z maličkostí v podobě placky, nebo náramku na památku. Také zde byli maskoti, kteří nejen své dětské návštěvníky roztančili na písničky, ale do mašinky se zapojili i dospělí. Těšili tak děti během celého dne, jak na pódiu tak i mimo něj. 

Muzikanti dětem

V kotli se společně zpívalo Nad stádem Koní

I když nás chvílemi potrápilo počasí, se svým deštěm, lidé rádi počkali pod připravenými stany s posezením. Všichni a i moje maličkost totiž čekala na kapelu Buty, kdy jsme si společně u pódia zazpívali píseň Nad stádem koní. Nejen tato kapela, ale i například Heblo, Los Pajos, Highland poskytli nám všem skvělí poslechoví zážitek. O dobré jídlo a pití nebylo nouze i na to pořadatelé mysleli. Za zakoupené občerstvení v hlavním stanu jsme dokonce dostali tombolový los, s kterým jsme mohli vyhrát nějakou věcnou cenu, například s těch větších cen bylo možné vyhrát dětské kolo, ale mi to štěstí neměli. Letošní výtěžek patnáctého ročníku byl předán Oblastní charitě Žďár nad Sázavou, pro jejich projekt Doma je doma. Hlavním cílem celého podporovaného projektu je umožnit lidem strávit rekonvalescenci či dlouhou nemoc v domácím prostředí, kde se cítí nejlépe. Každý ročník strávíme na náměstí se spoustou skvělých lidí, kterým není lhostejná pomoc druhým a už teď se těším na ten příští sedmnáctý. 

zemanova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka