Dopravní hřiště, zámek, koupaliště, to a mnohem více nám nabízí výlet do Velkého Meziříčí a jeho okolí. Výhled až na Alpy, nebo krásy města Na Fajtově kopci, kam se dá […]

Dopravní hřiště, zámek, koupaliště, to a mnohem více nám nabízí výlet do Velkého Meziříčí a jeho okolí.

Výhled až na Alpy, nebo krásy města

Na Fajtově kopci, kam se dá dojet pohodlně autem a zaparkovat, můžete navštívit rozhlednu. Vyšlápněte si po sto sedmdesáti pěti schodech pro naprosto krásný výhled. Při dobré viditelnosti můžete mít to štěstí a vidět i Alpy. Vstup na rozhlednu je umožněn denně od 5:00 do 22:00, noční prohlídky z důvodu bezpečnosti jsou zakázané. Na rozhlednu se dostanete přes samoobslužný automat, čas návštěvy tedy není omezen. Rozhledna není jediné místo ve Velkém Meziříčí, které nabízí překrásný výhled. Zavítat můžete na náměstí, kde najdete kostel svatého Mikuláše,  při vystoupání na ochoz kostelní věže ve výšce čtyřiceti metrů budete mít krásy města jako na dlani.

Unavit děti nebylo nikdy jednodušší

Ve Velkém Meziříčí se nachází rozlehlé dopravní hřiště, kde si najde každá věková kategorie svůj kousek vyžití. Pokud chcete brázdit silnice, křižovatky na tomto hřišti, vezměte si s sebou určitě odrážedlo, kolo či koloběžku, na místě není možnost zapůjčení. Učení dopravních značek a silničního provozu nebylo nikdy zábavnější. Koho by jízda už unavovala, hřiště nabízí lanové centrum, také skluzavky a prolézačky nebo jen lavičky na odpočinek. Jestli vaše děti zajímají spíše herní aktivity, tak tu k dispozici mají pingpongové stoly a hřiště pro hru s míčem či tenisovými raketami a dalšími možnostmi. Do batohu tedy nezapomeňte přibalit vše, co by na den plný her bylo potřeba.

Dáte raději přednost odpočinku?

Při dešti, nebo opravdu horkém dni můžete zavítat na prohlídku zámku či muzea. Prohlídky jsou rozděleny na trasu A, B a fresky, takže si můžete vybrat dle času a zájmu. Pokud rádi obdivujete zámky jen z venku, není nic lákavějšího než si zabalit deku a piknikový koš, protože u zámku se rozléhá krásný park. Naleznete zde oázu klidu a odpočinku, ale také můžete využít travnatého povrchu a vzít si sebou létající talíř, nebo petang. V letní sezóně vyražte za odpočinkem a ochlazením na místní venkovní koupaliště Palouky, kde můžete strávit celý den. Koupaliště nabízí velký plavecký bazén, malý dětský bazén se skluzavkou a brouzdaliště pro ty úplně nejmenší. Děti si zábavu užijí na tobogánu, nebo mohou využít prolézačky na dětském hřišti a vy v klidu můžete odpočívat na dece a pozorovat vše s odstupem.

Turistické informační centrum

Výlet do Velkého Meziříčí není jen na jeden den, najdete tu opravdu spoustu vyžití pro všechny věkové kategorie. Další typy, program akcí konajících se v tomto městě nebo okolí naleznete na webových stránkách, rádi vám také poradí v  informačním centru na náměstí. 

zemanova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka