V Netíně na dětském hřišti, ve Velkém Meziříčí v zámeckém parku či ve vesnici Dědkov si děti i dospělí užili události spojené se zakončením prázdnin. Z pohádky do pohádky ve […]

V Netíně na dětském hřišti, ve Velkém Meziříčí v zámeckém parku či ve vesnici Dědkov si děti i dospělí užili události spojené se zakončením prázdnin.

Z pohádky do pohádky ve Velkém Meziříčí

Stezku nesoucí se v pohádkovém stylu si připravilo centrum Kopretina a Český svaz žen z Velkého Meziříčí 26. srpna v zámeckém parku. Od dvou hodin do pěti si tak všichni návštěvníci mohli projít označenou cestu růžovým krepovým papírem, kde našli stanoviště s úkoly. Po splnění úkolu si vyluštěné písmeno zaznamenali do karty, kterou obdrželi ve startovním stánku. Na děti pak během stezky číhal například ukrytý vlk, karkulka, vodní s chytáním ryb, čert se skákáním v pytli nebo liška s hudebními nástroji a další dobrovolníci převlečeni v kostýmech pohádkových postav. Výslednou tajenku ZAZVONIL ZVONEC A POHÁDKY JE KONEC nahlásily děti ve startovním stanu, kde za odměnu dostaly cukrovinky a drobné dárkové předměty, jako třeba pastelky, pravítko a další. O občerstvení se postarala polní kavárna od Křupkafé a děti si nakonec mohly v připravené dílničce vybarvit obrázky s pohádkovými motivy.  

Skluzavkový, skákací nebo prolézací hrad v Netíně o atrakce nebyla nouze

Pestrý program pro návštěvníky připravila obec Netín 26. srpna odpoledne na dětském hřišti. Pro děti byly připraveny tři skákací hrady, takže se netvořily fronty a děti si tak užívaly atrakce nepřetržitě. Malování pískem si mohli vyzkoušet jak děti, tak i rodiče a díky bezvětří nebyl problém s tvořením díla. Malování na obličej, nebo kamkoliv na těle malovaly dvě dobrovolnice, kterým šla práce od ruky a děti s výtvory byly naprosto spokojeni. Doprovodný program byl obohacen i překážkovou dráhou hobby horsing. Děti roztančila dobrovolnice Ivona z Půjčovny kostýmů pro radost, která si také připravila soutěže za sladkou odměnu nebo i stezku kterou si návštěvníci prošli a vyplnili během celého odpoledne, až do večerních hodin. Rozloučení s prázdninami bylo zakončeno ohnivou show, které proběhlo večer po deváté.

Krtečkova cesta v Dědkově

Ani v obci Dědkov se nezapomněli řádně rozloučit s prázdninami. Místní sbor dobrovolných hasičů si v neděli 27. srpna připravil pro návštěvníky na dětském hřišti bohatý program. Pro děti připravili skákací hrad, střelbu ze vzduchovky a tancování na dětské písničky. Odměnu v podobě sladkostí, tvořivých časopisů, omalovánek a dalších věcí si pak děti zasloužily za splnění dvanácti úkolů jak pohybových tak i znalostních na Krtečkově cestě. Nejvíce děti bavilo skákat z květiny na květinu jako luční koník, nebo přenášení kaštanů na lžíci, když dělaly zásobu veverce na zimu. Díky hasičům, kteří si připravili i kryté posezení a dobré občerstvení, byli spokojeni i dospělí. I když nedělní počasí bylo zamračené, s občasnou kapkou deště, návštěvníci si celé odpoledne užili až do sedmé hodiny večerní.

zemanova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka