Když pan Drákula odpočívá ve své rakvi, zaskočila za něj paní Drákulová a připravila parádní halloweenskou párty pro děti a jejich rodiče v Měříně, 31. října. Všude viseli kostlivci, pavouci […]

Když pan Drákula odpočívá ve své rakvi, zaskočila za něj paní Drákulová a připravila parádní halloweenskou párty pro děti a jejich rodiče v Měříně, 31. října.

Všude viseli kostlivci, pavouci a hrála strašidelná hudba

Poslední den v měsíci říjnu dobrovolnice Ivona, která vede každé pondělí Tancování pro děti v tělocvičně městysu Měřín, uspořádala strašidelnou párty. V převleku paní Drákulové se svými pomocníky zkrášlila tělocvičnu do strašidelné podoby. Všude na stěnách viseli různí netopýři, pavouci, duchové, kotlíky a další výzdoba. Z reproduktorů hrály strašidelné písničky pro děti a mezi písničkami se ozývaly strašidelné skřeky, vřískání a vlkodlačí vytí na měsíc.   

Foto z archivu Lucie Zemanové

Žádný strach, jen dětský smích

Při příchodu děti dostaly kartičku na plnění úkolů, které byly rozmístěné po celé tělocvičně. Vstupné nebylo nijak odstrašující, padesát korun za soutěžícího, což nevystrašilo žádného z rodičů k odchodu. Strašidelná úkolová cesta nebyla pro žádné padavky. Děti prolézaly pavoučí sítí, létaly na koštěti překážkovou dráhou, nechybělo ani vaření čarodějnického lektvaru. Radost dětí byla slyšet po celé tělocvičně, ať už jen tak pobíhaly s ostatními kamarády, nebo ještě byly na stanovištích. Skládání rozstříhaného kostlivce potrápilo i rodiče, hledání oka nebo zubů ve vatě vystrašilo i ty nejodvážnější děti a přenášení namalovaného oka na pingpongových míčcích na lžíci po lavičce bylo dech beroucí.

Do cílové rovinky pro medaile

Po vyplnění celé strašidelné cesty všichni došli zpátky za paní Drákulovou, která na ně čekala s milým úsměvem a hlavně s diplomem, medailí a odměnou v podobě naplněné igelitové rukavice se sladkostmi a balónky. Kdo měl chuť po náročném plnění úkolů ještě si zatančit, mohl se přidat k ostatním, co již měli splněno a tančili už do rytmu hudby, nebo si na památku udělat fotografii v připraveném fotokoutku s panem fotografem, či jen tak se vyfotit se strašidelnými připravenými kulisami. Při odchodu děti dostaly ještě nafouknutý balónek, což jim vykouzlilo další úsměv na unavených tvářích. 

Lucie Zemanová

zemanova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka