Násilí na dětech je velmi závažným problémem, který nemůžeme podceňovat a bagatelizovat. Proto Centrum Locika pořádá již druhý ročník Bubnovačky s cílem otevřít ve společnosti téma násilí na dětech a jeho […]

Násilí na dětech je velmi závažným problémem, který nemůžeme podceňovat a bagatelizovat. Proto Centrum Locika pořádá již druhý ročník Bubnovačky s cílem otevřít ve společnosti téma násilí na dětech a jeho včasné prevence.

Připojte se k nám v akci Bubnovačka 2022 a přispějte k tomu, aby byl hlas dětí slyšet. Pátek 18. listopadu je den, kdy bude bubnovat celé Česko!

Jak se do Bubnovačky 2022 zapojit? Je to opravdu snadné! Stačí popadnout bubínek nebo třeba hrnec, zkrátka cokoliv, co máte po ruce a bubnovat. Vaše výkony s námi sdílejte, ať jste kdekoli. Vždy, prosím, označte @centrumlocika a používejte hashtag #Bubnovacka2022 a #detstvibeznasili. Videa a fotografie přidejte do Facebookové skupiny Bubnuj, aby bylo děti lépe slyšet 2022 , ve které naleznete instrukce i další vzdělávací materiály nejen pro děti. Podrobnější informace o tom, jak se s Vaší školou zapojit do Bubnovačky 2022 naleznete ZDE. V případě zájmu o účast, prosím, vyplňte velmi krátký přihlašovací formulář na tomto odkazu.     

🥁Proč bubnujeme v listopadu? Protože na 19. listopad připadá Světový den prevence týrání a zneužívání dětí. Naším cílem pro budoucí ročníky Bubnovačky je, aby se tato akce stala veřejně známá a aby se téma násilí v rodinách rozšířilo do povědomí široké veřejnosti. Je důležité o násilí nemlčet.   

🥁Jak Bubnovačka vznikla? Historie Bubnovačky sahá do roku 2014, kdy slovenské Centrum Slniečko, věnující se této problematice, spustilo první ročník Bubnovačky. Na Slovensku se ochraně dětí před násilím věnují systematicky a Bubnovačka se tam stala již tradiční akcí. V loňském roce jsme se inspirovali a uspořádali první ročník Bubnovačky v České republice, do kterého se zapojilo 40 škol a tisíce dětí i dospělých z celé republiky! ZDE se můžete podívat, jak první ročník Bubnovačky v Česku vypadal. A čekání na Bubnovačku si můžete zkrátit i zhlédnutím videa ze Slovenska, kde bubnuje i paní prezidentka.   

Ticho před násilím neochrání! Bubnujte s námi! Bubnujte pro děti! 

+ posts

šéfredaktor