Týden turistických informačních center nejen ve Velkém Meziříčí. Zábava pro malé i velké návštěvníky, nikdo neodešel s prázdnou. Návaznost na Světový den Asociace turistických informačních center vyhlásila na období od […]

Týden turistických informačních center nejen ve Velkém Meziříčí. Zábava pro malé i velké návštěvníky, nikdo neodešel s prázdnou.

Návaznost na Světový den

Asociace turistických informačních center vyhlásila na období od 24. do 30. října 2022 Týden turistických informačních center, jehož cílem je propagace činnosti infocenter. Tento týden je organizován v návaznosti na Světový den pro rozvoj informací, který připadá na 24. října. Tento den by nám měl připomínat důležitost informací pro naše rozhodování, náš život. Již roku 1972 vznikl z popudu Organizace Spojených Národů. Do týdne oslav se zapojilo 201 center, jejichž seznam, kam jste mohli vyrazit, najdete na oficiálních webových stránkách A. T. I. C. ČESKÉ REPUBLIKY. Poprvé se takováto událost uskutečnila 24. října 2019 jako Den TIC a zapojilo se 177 informačních center.

Foto: Archiv Lucie Zemanové

Velké Meziříčí součástí oslav

Dne 27. října jste právě na náměstí mohli navštívit informační centrum tohoto města, v době od 8:00 do 15:00 hodin, které se nachází v přízemí radnice. Na děti i dospělé čekaly kvízy s tématikou města, za jejichž vyplnění jste dostali malou odměnu v podobě propagačních materiálů, jako třeba nákupní tašku, turistický deník, kvarteto, bublifuk a jiné. Děti dostaly lehčí úkoly, jako spojení obrázků městských památek s názvem, nebo křížovku na téma příroda v okolí města. Pro dospělé čekaly kvízy těžších otázek z historie města, nebo přírody. Skvělým lákadlem byly nafouknuté zelené balónky po infocentru.

Lucie Zemanová

zemanova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka