Národní ústav pro kybernetickou a informační bezpečnost připravil osvětový kurz – Jsem netvor. Je zaměřen především na žáky 8. a 9. tříd, s cílem seznámit je s aspekty umělé inteligence, […]

Národní ústav pro kybernetickou a informační bezpečnost připravil osvětový kurz – Jsem netvor. Je zaměřen především na žáky 8. a 9. tříd, s cílem seznámit je s aspekty umělé inteligence, bezpečným zacházením s aplikacemi apod. Videokurz si mohou žáci projít sami doma, ale dá se využít i jeho rozšířená verze, ke které je k dispozici mnoho materiálů, modelových situací apod. Ta se dá použít přímo ve třídě. Projekt si klade konkrétní vzdělávací cíle a je tvořen dle metodologie HCD, tedy designu zaměřeného na člověka.

Na přípravě kurzu a výběru témat se podíleli i žáci z cílové věkové skupiny, stránky i celý projekt jsou dělané jim na míru, oslovují potřeby, které žáci opravdu mají a odpovídají na otázky, které žáci reálně pokládají.

Webové stránky projektu jsou plné informací o kurzu a o tom, jak ho jako lektor použít. Pokud jsou pro vás metody neznámé, nevadí. Můžete se připojit na webináře pro lektory, kde se dozvíte vše, co budete potřebovat. Časy webinářů jsou vypsané na webu, nemusíte se předem registrovat, stačí se jen v daný čas připojit (zdarma).

Ke kurzu se dostanete a vše potřebné se dozvíte na: https://osveta.nukib.cz/netvor-domu#denik

krskova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka