Hodně lidí by si rádo pořídilo domácího mazlíčka, ale nemohou si ho dovolit kvůli různým alergiím. Existuje však celá řada možností mazlíčků, na které nejsou alergické reakce příliš silné nebo […]

Hodně lidí by si rádo pořídilo domácího mazlíčka, ale nemohou si ho dovolit kvůli různým alergiím. Existuje však celá řada možností mazlíčků, na které nejsou alergické reakce příliš silné nebo dokonce vůbec žádné. Možností pro vás může být například:

Bengálská kočka

Bengálské kočky mají speciální srst, která moc nelíná. Proto se nemusí ani tolik olizovat, a alergeny v podobě srsti a slin proto nejsou takovým problémem. 

Sibiřská kočka a ruská modrá kočka

Tyto kočky mají sice dlouhou srst, ale ale jejich sliny mají jiné složení než sliny běžných koček. Obsahují mnohem méně proteinu Fel d 1, který je zodpovědný za vznik alergie u lidí.

I mezi psími plemeny najdete bezpečné volby, například, například mexické naháče, čínské chocholaté psy, teriéry a knírače nebo pudly.

Další naprosto bezpečnou variantou  jsou rybičky, či nejrůznější obojživelníci a plazi. Želvy, ještěrky a hadi se nepotí, neolizují a nelínají, proto jsou hypoalergenní. 

Volit můžete i mezi malými chlupatými koulemi, tedy skinny morčaty či dokonce skinny potkany, pokud vám tito tvorečkové nevadí. Nabízí se taky klasická činčila, nemá totiž téměř žádné mazové ani potní žlázy a nelínají. 

Hlavní je nezapomenout, že holé mazlíčky musíte v létě chránit před slunečním zářením, stejně jako sebe. 

Zdroje:

http://eurodenik.cz/kaleidoskop/domaci-mazlicci-vhodni-pro-alergiky

https://hobby.denikplus.cz/290-mate-alergii-ale-chcete-domaciho-mazlicka-existuji-zvirata-ktera-jsou-vhodna-i-pro-alergiky.html

krskova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka