Někomu přijde pes nebo kočka jako skvělý domácí mazlíček, pokud ale patříte mezi milovníky všeho netypického, pořiďte si například:  Šneka! Spát v posteli s vámi sice pravděpodobně nebude, ale nevyžaduje […]

Někomu přijde pes nebo kočka jako skvělý domácí mazlíček, pokud ale patříte mezi milovníky všeho netypického, pořiďte si například: 

Šneka! Spát v posteli s vámi sice pravděpodobně nebude, ale nevyžaduje téměř žádnou péči. Věděli jste, že například šnek africký může dorůst až velikosti 30 centimetrů?

Vodního dráčka – jaké by bylo chovat doma draka? To si můžete klidně vyzkoušet, tenhle drak je navíc docela skladný. Oficiálně se jmenuje axolotl mexický a dorůstá kolem 35 centimetrů. 

Miniprasátko – v našich podmínkách jsme zvyklí na chov prasat v hospodářství, doba se ale mění a čím dál víc lidí si pořizuje miniprasátka – i do paneláku. Překvapivě jsou velmi učenlivá, zvládnou podobné povely jako pes, slyší na jméno a klidně je můžete vzít i na procházku na vodítku. 

Ježka – mezi nejoblíbenější prý patří ježek bělobřichý, kterého snadno ochočíte. Umí stáhnout bodlinky, proto se nemusíte bát vzít ho do ruky. Je to ale noční tvor, nejvíc zábavy si s ním proto užijete při večerním sledování televize. 

Štíra – i milovníci těchto stvoření se najdou. Štíři jsou prý nenároční na chov, pokud vám tedy nevadí obstarávat jim sarančata a cvrčky k svačině. Můžete si je nechat lézt po ruce, pokud jsou v klidu, jsou prý přátelští a klidní. 

Zdroje: https://blog.mall.cz/hobby/neobvykli-domaci-mazlicci-poridte-si-domu-vodniho-dracka-ci-skunka-632.html

https://tn.nova.cz/clanek/netradicni-zvireci-mazlicci-tyhle-krasavce-chovate-doma.html

krskova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka