V pátek 1. září firma Prysmian Group pro své zaměstnance a veřejnost uspořádala hvězdný den na náměstí ve Velkém Meziříčí. Family day, jak už název celé události napovídá, si tak […]

V pátek 1. září firma Prysmian Group pro své zaměstnance a veřejnost uspořádala hvězdný den na náměstí ve Velkém Meziříčí. Family day, jak už název celé události napovídá, si tak užili nejen dospělí ale i děti, které nadchl kouzelník, ruční dílničky či dětská diskotéka a mnoho dalšího.

Zahájení s Hitrádiem Vysočina

malování na obličej

Celý program odstartoval na podiu ve tři hodiny odpoledne moderátor z Hitrádia. Všechny návštěvníky tak přivítal a představil nabitý hlavní program i ten doprovodný. Po jeho výkladu, o uvítání, historii firmy a všem co nás během dne čeká, jsme se s dětmi mohli hned usadit na dětské maňáskové divadelní představení o netradičním pejskovi a kočičce, kteří se chystali do školy a školky. Po potlesku jsme neopouštěli svá místa, protože program pokračoval vystoupením kouzelníka, který nejen že dokázal vykouzlit živou holubici, ale dokonce pomoci zaklínadla abraka dabra a pomocí foukání dětí vymalovat zavřené omalovánky. Kouzelník tak ohromil nejen dětské publikum, že po jeho představení na něj čekal bouřlivý potlesk ve stoje. Pro děti měl nakonec přichystané tvarování balónků na přání. Děvčata si odnášela vytvořeného pejska, chlapci si pak odnášeli balónek v podobě meče. V hlavním programu pak následovala tančení show, akustické duo PoZemi či diskotéka pro děti s dobrovolnicemi s Hitrádiem Vysočiny, které po diskotéce rozdávaly nalepovací tetovačky.

Jízda na býkovi, siloměr nebo skautské posezení u kytary

Doprovodný program neměl chybu. Rozmístěné stany s různými aktivitami byly po celém náměstí, i když se tvořily fronty  s příchodem nových návštěvníků, každý si rád na to své, co si vybral, počkal. S dětmi jsme tak soutěžili na přichystané stezce, za kterou obdržely balíček s odměnami. Vyzkoušeli jsme si střelbu z biatlonové pušky. Obešli jsme všech šest nafukovacích atrakcí, děti si vyzkoušely horolezeckou stěnu, nafukovací obrovskou skluzavku a skákací hrad, my dospělí jsme zvolili jízdu na býkovi a siloměr. Společně jsme si pak vyzkoušeli nafukovací fotbálek, kde se ukázalo, jak kdo umí střílet s míčem na branky v různé výšce. Tvořivá dílnička připravená od firmy Xart zabavila všechny nejmenší návštěvníky, vyrobily si placky s motivem hvězdy, ozdobené záložky či kartonovou hvězdičku omotanou vlnou a třpytkami. Naproti ve stanu pak hráli dobrovolníci z Velkémeziříčských skautů na kytaru a tak čekání na děti jsme si zpříjemnili při poslechu zpěvu a tónů kytary. S připravenými hudebními nástroji jako tamburínami, bubínky, kastanětami jsme se také mohli zapojit, ale nikdo této příležitosti nevyužil. Malování na obličej a dočasné tetování jsme nenavštívili, protože pro zájem návštěvníků se tvořila neustále dlouhá fronta, kterou děti nehodlaly u této atrakce podstoupit a také z důvodu, celodenního dovádění už byla znát na nich únava.

Všichni jsme však čekali, až vyjde poslední hvězda

S příchodem večera jsme se těšili na poslední vystoupení, kdy měl vystoupit hvězdný Pavel Callta. Na jeho hudební vystoupení se sešlo na náměstí dvojnásobek návštěvníků a tak při zkoušce kapely pořadatelé uklidili již nafukovací atrakce, část připraveného posezení před podiem, aby posluchači měli dostatek místa pro požitek z koncertu. Vždy usměvavý Pavel Callta tak úderem osmé hodiny večerní takzvaně hrábl do strun své kytary a hodinový koncert si tak nenechal nikdo ujít. Úžasné zakončení celého rodinného dne plného her, dobrého občerstvení a skvělé hudby jsme tak opustili unaveni, ale s vykouzleným úsměvem na rtech.

zemanova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka