Komiksový a filmový nadšenci se každoročně scházejí na Comic-Conu. Trvá jeden víkend a za víkend si můžete prohlédnout různé výstavy, které se tam konají nebo zajít i na besedy a […]

Komiksový a filmový nadšenci se každoročně scházejí na Comic-Conu. Trvá jeden víkend a za víkend si můžete prohlédnout různé výstavy, které se tam konají nebo zajít i na besedy a přednášky. Vystupují tam také známé osobnosti, kteří hrají v sci-fi filmech a fantasy. Pojďme se společně podívat na to, jak festival hodnotí fanynka Comic-Conu.

Dokázala bys popsat svými vlastními slovy, co je Comic-Con? 

Comic-Con je sraz komiksových a filmových nadšenců. Je to jeden víkend, kdy odhodíte všechny problémy za hlavu a jdete si užít den se stejnými blázny jako jste vy. Při besedách můžete potkat své oblíbené herce nebo tvůrce filmů. Můžete se zúčastnit různých soutěžích a soubojů. Nebo jen trávit příjemný čas v zajímavém prostředí můžete také navštívit zajímavé výstavy.

Takže chápu správně, že to je pro tzv. Cosplayerky? Ty jsi cosplayerka?

Nejenom spousta lidí tam přijde bez kostýmu a jen si užívá besedy a přednášky nebo si jde nakoupit různé fanouškovské předměty, ale je pravda, že spousta lidí tam v tom kostýmu přijde.

Jsi také fanoušek filmů, jaké žánry máš ráda?

Já jsem maturovala s filmové a televizní tvorby, takže jsem musela mít všeobecný přehled a shlédnout velké množství žánrů, ale jelikož se zúčastňuji těchto akcí, tak mám hodně ráda sci-fi a fantasy. 

Letos proběhl již 4. ročník festivalu. Když porovnáš všechny ročníky, tak který se ti líbil nejvíce a proč?

Nejvíce se mi líbil asi tento ročník. Hlavně kvůli hostům, kteří dorazili. Tento ročník to bylo poprvé, kdy byl sobotní den celý vyprodaný. Musím říct, že jak tam bylo hodně návštěvníků, tak to bylo docela náročné. Byly velké fronty, nedalo se nikde dostat, ale potom já jsem tam trávila až do večerních hodin. Takže potom k večeru už to bylo příjemnější. Opravdu jsem si to užila už jen kvůli hostům, protože v minulých ročnících jsem ty herce tolik neznala. 

Za co si byla v předešlých letech a letos?

První ročník jsem neměla kostým, ale když jsem tam viděla všude kolem, jak tam návštěvníci přicházejí v kostýmech, tak mě to nadchlo. Druhý ročník jsem s kamarádem šla za Wandu a Quicksilvera, protože to léto vyšel nový seriál Wanda Vision. Vytvořili jsme si vytvořili kostým speciálně s halloweenské epizody, který nebyl tak nároční, protože i v tom seriálu měl vypadat jako halloweenský kostým. To jsme si moc užili. Lidé to poznávali, fotili se s námi. Další ročník jsem šla za Catwoman. Musím říct, že v tom kostýmu jsem se cítila hodně sebevědomě a dobře a letos jsem šla za postavu Kiri s nového Avatara.

Jak dlouho ti trvalo vyrobit masku Kiri?

Původně jsem přemýšlela, že si koupím barvu a nabarvím si celé tělo na barvu, ale to jsem nakonec odvolala byla zima. Takže jsem si objednala oblek, tím jsem si to hodně usnadnila, ale musela jsem si vytvořit speciální paruku, jelikož oni mají delší vlasy vzadu kratší vpředu, tak to jsem si musela ostříhat. Potom jsem si vytvářela různé doplňky jako třeba modré uši nebo podobně. Nejvíce času mi asi zabral make-up. Musela jsem vstávat o hodinu dřív, abych si mohla namalovat celý obličej. 

Jakou známou osobnost jsi viděla na Comic-Conu?

Navštívili jsme čtyři besedy. První byl Richard Dean Anderson představitel Jacka O´Neilla byla to příjemná a zábavná beseda. Poté jsme byli na besedě s hercem Danem Foglerem, který představoval postavu Jakuba Kowalskiho a musím říct, že je úplně stejný jako jeho postava. Byl velmi zábavný a vtipný. Potom jsme navštívili rozhovor dvou mladých herců ze Stranger Things. Bylo to velmi zajímavé, protože tam popisovali, jak probíhali různé speciální efekty a natáčení. A hřeb celého programu byl Ian McDiarmid, který ztvárni postavu Palpatinea ze Star Wars. Vyprávěl historky z natáčení a také říkal své hlášky s ikonickým hlasem pro postavu. Celý sál byl plný. Museli jsme čekat asi třičtvrtě hodiny dopředu, abychom se do toho sálu vůbec dostali

Jaká maska se ti letos líbila?

Potkala jsem tam jednoho klučinu, který měl skvělý kostým Střihorukého Edwarda, to jsem byla úplně unešená. Potkala jsem tam hodně Pirátů z Karibiku, to bylo taky skvělý. Spoustu kostýmů ze Star Wars tam byla z toho jsem byla také nadšená. Ještě jsem potkala skupinku holek, které byly převlečeny za čarodějky Witch z kresleného seriálu. Z toho jsem byla nadšená, jelikož jsem ten seriál sledovala jako malá.

Díky za rozhovor

Fotografie – Markéta Vltavská

+ posts

redaktor