Žádná nuda na šibřinkách, ale nabitý program tancem, soutěžemi, odměnami a hlavně dobrou náladou. V Olší nad Oslavou 12. března 2023 a v Netíně 19. března 2023 děti roztancovala animátorka […]

Žádná nuda na šibřinkách, ale nabitý program tancem, soutěžemi, odměnami a hlavně dobrou náladou. V Olší nad Oslavou 12. března 2023 a v Netíně 19. března 2023 děti roztancovala animátorka Šárka.

Kulturní domy zářily pestrými barvami

Pořadatelé dětem vykouzlili nejeden úsměv na tváří. Při vstupu do kulturního domu, ať už v Ošlí nebo Netíně děti mohly z povzdálí nakukovat na pestrou výzdobu. Krepový papír, namalovaní klauni, obrázky pohádkových postav, klaunské čepečky to vše zdobilo zdi tanečních parketů. Navíc animátorku Šárku oblečenou do krátkých kostkovaných zelených šatů s červeným cylindrem, který zdobila zelená květina, obdivoval nejeden návštěvník šibřinek.

Myšák Očko řeší záhadné případy

S příchodem do kulturních domů bylo dobrovolné vstupné. V Netíně dostaly děti malý balíček s dárkovými předměty, v Olší jsme si mohli koupit lístky na velkou tombolu. Možnost k posezení byla zajištěna s dostačujícím počtem stolů i židlí a drobným pohoštěním v podobě, křupek a pochutin z listového těsta či croissantů. Hned na začátek programu jsme byli vyzváni od animátorky, že jsou po celou dobu představení k nahlédnutí její autorské knihy Myšák Očko. Detektivní knihy z prostředí Brna, bylo možné zakoupit po představení přímo u Šárky a kdo měl zájem mohl si rovnou kazkoupit i její autorské písničky na CD. 

Nejen tanec bavil dětské návštěvníky

Animátorka Šárka pro děti připravila pestrý program za malé sladké odměny či drobné psací předměty. Děti tak mohly na písničky Jede, jede mašinka, Sloník Toník, Popelářská písnička rozhýbat svoje boky. Kdo raději soutěží, mohl se tak připojit k hodu do tašky, chycení toulavého tubusu nebo skok pod švihadlem. Děti velice bavily létající padáky. Jednak s prvním  mohly vystřelovat barevné balónky po kulturním domě a s druhým pomáhali dospělí, kdy děti byly schované pod padákem a vystrkovaly hlavičky, jak ve hře, bouchni krtka. V Olší program byl doprovázený i velkou tombolou, do které byly zakoupené krásné hračky, jako panenka, koloběžka, deskové hry a další. I když program od Šárky skončil, pořadatelé rozjeli diskotéku pro všechny děti i rodiče a tak zábava pokračovala dál, až do večerních hodin.

zemanova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka