Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy oficiálně potvrdilo, že jarní prázdniny na Vysočině budou v roce 2024 v termínu 12. – 18. února. Tedy o čtvrnáct dní dříve, než byl původní […]

Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy oficiálně potvrdilo, že jarní prázdniny na Vysočině budou v roce 2024 v termínu 12. – 18. února. Tedy o čtvrnáct dní dříve, než byl původní termín.

Důvodem je pořádání Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě, které proběhne 5. – 18. února 2024. Podle vyjádření Jana Břížďaly – člena Rady Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a postru, oblast informatiky a komunikačních technologií je důvodem přesunu prázdnin především potřeba využití kapacit škol a školských zařízení pro ubytování a stravování dobrovolníků, kteří budou pomáhat se zajštěním mistrovství. Také tím bude umožněno rodičům s dětmi, aby mohli tuto mimořádnou sportovní událost rovněž navštívit.

V týdnu od 5. do 11. února bude také na školách v obvodech Žďár nad Sázavou, Nové Město na Moravě a Bystřice nad Pernštejnem probíhat distanční výuka.

+ posts

šéfredaktor