Poslední říjnový víkend mohli všichni příznivci RC modelů navštívit fórum v Třebíči. Děti, ale i dospělí nevěděli, na co dřív se jít podívat Celý program byl opravdu pestrý, hned při […]

Poslední říjnový víkend mohli všichni příznivci RC modelů navštívit fórum v Třebíči.

Děti, ale i dospělí nevěděli, na co dřív se jít podívat

Celý program byl opravdu pestrý, hned při příchodu po zaplacení vstupného na vás čekala maxi autodráha, kdy jste si za dvacet korun mohli vyzkoušet jízdu s těmi nejrychlejšími autíčky na celých pět minut. V jedné části jste se mohli dívat jak sviští modely funkčních závodních kamionů ze závodu Dakar, v další jste mohli v RC školce si vyzkoušet řízení trucku a projet se na modelové silnici, s dětmi chodil proškolený personál, což byl pro děti opravdu zážitek. Největší podívanou samozřejmě byla RC Truck show, kde se předvedly dálkově ovládané nákladní automobily, stavební stroje a technika. Součástí byla vymodelovaná silnice, mosty, vysypaný písek, nakládání klad a jiné zajímavosti, takže jste se při sledování cítili, jako v reálném světě. Pro ty které už omrzela podívána na tento program byly nachystané i jiné aktivity, jako například zakoupení dřevěných zvířátek z překližky, kdy jste si je na místě mohli vybarvit, malování na obličej pro děti i klidně dospělé a v malém sále výstava modelů letadel, tanků a dalších skvostů od NUCLEAR MODEL CLUB TŘEBÍČ.

Koupit si něco na památku, žádný problém

K celému programu, zde byla možnost zakoupení levných knih pro děti, které se nesly spíše tématikou pracovních sešitů a knih. Od samolepek, omalovánek, vystřihovánek jste zde mohli sehnat i nějaké ty pěkné kousky leporel, nebo krátkých pohádek v pevné vazbě. I stánek přímo s RC modely nabídl mnoho typů a produktů od robotů, aut na dálkové ovládání, letadla, až po drony. K vidění, zakoupení a k vyzkoušení, zde byla i pestrá škála deskových her, jako Double, Výbušná koťátka, TikTak Boom a další. Pro malé i velké po oba dva dny byly vyhrazené hodiny, kdy se v těchto deskových hrách dalo soutěžit o věcné ceny v podobě knih, samolepek a pro ty nejlepší čekala nějaká ta desková hra.

Jen tak posedět s kávou

I ti, kteří dorazili spíše jako doprovod a tato forma zábavy je moc nezajímá, si přišli na své. Místa k posezení u dětských aktivit, či jen tak pozorovat celé dění události si mohli zpříjemnit v občerstvovacím stánku, kde si mohli zakoupit něco málo na zub v podobě dobré kávy, párku v rohlíku, zapečených panini a jiné pochoutky.

zemanova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka