Santiniho šifra je bez časového omezení! Objevte s námi tajuplná místa v srdci Vysočiny, která jsou vzájemně propojena díly architekta Jana Blažeje Santiniho. Hledejte v Koruně Vysočiny symboly, tvary, písmena, […]

Santiniho šifra je bez časového omezení!

Objevte s námi tajuplná místa v srdci Vysočiny, která jsou vzájemně propojena díly architekta Jana Blažeje Santiniho. Hledejte v Koruně Vysočiny symboly, tvary, písmena, čísla nebo šifry, které nám tu zanechali naši předkové na fasádách kostelů, pod vytesanými sochami nebo v lesních zátiších.

Na konci vašeho putování na vás čeká vskutku magická a pozoruhodná stavba, která je plná nejrůznějších symbolů, tvarů a čísel. Tam najdete vzkaz, který ukrývá Santiniho šifra.

Herní plán si můžete stáhnout zde

Tištěného průvodce dostanete v turistických informačních centrech ve Žďáře nad SázavouZámku ŽďárNovém Městě na MoravěBystřici nad PernštejnemNedvědici, Sněžném a Šiklandu a na pokladně kostela sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře.

Na vaší cestě stojí šest míst spojených s jednotlivými úkoly Santiniho šifry:

K jednotlivým místům lze přicestovat jakýmkoli způsobem – na kole, pěšky, veřejnou dopravou nebo autem. Zúčastnit se může jak jednotlivec, tak skupina (bez věkového omezení). Poté, co na místo přicestujete, vyhledejte Santiniho dílo – kostel, jinou stavbu nebo zajímavost v okolí. Přečtěte si jednotlivé úkoly, které najdete očíslované ve spodní části naší skládačky. 

Po vyluštění Santiniho šifry kontaktujte průvodce kostela sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře nebo informační centrum Zámku Žďár nad Sázavou a předejte jim řešení Santiniho šifry. Za vaše putování a snahu vás čeká odměna. Putování není časově omezené, pro odevzdání šifry si však předem ověřte otvírací dobu kostela sv. Jana Nepomuckého na www.zelena-hora.cz nebo Zámku Žďár nad Sázavou na www.zamekzdar.cz.

krskova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka