Skauti hrají spoustu běhacích her, tráví čas venku, v přírodě. Rádi objevují nová místa, pomáhají lidem kolem sebe, učí se rozdělávat oheň a vařit v kotlíku… a teď nemůžou mít […]

Skauti hrají spoustu běhacích her, tráví čas venku, v přírodě. Rádi objevují nová místa, pomáhají lidem kolem sebe, učí se rozdělávat oheň a vařit v kotlíku… a teď nemůžou mít schůzky. Dá se do skautu chodit online? 

Stejně jako ostatní zájmové činnosti, i skaut musel být na nějakou dobu omezen. Přestože se zdá, že to poslední, co by měli skauti dělat, je sedět u počítače, i skautské schůzky jde realizovat přes internet. 

Víte, že existuje speciální skautská aplikace? Díky ní můžete plánovat skautské schůzky, organizovat porady, mít v ní všechny kontakty na rodiče a spoustu dalších věcí. Přesvědčte se sami na tomto odkazu. Dokonce můžete mít pro děti i virtuální klubovnu.

Můžete si vyhrát a do programu zařadit například různé kvízy, které jdou vytvořit třeba přes Kahoot

Díky online schůzkám můžete ušetřit naši planetu a udělat dětem poznávací hru na historii skautingu (nebo cokoli jiného) s fotkami z internetu. 

Na skautských webových stránkách jsou online pěkně zpracované odborky jak pro malé, tak pro větší děti: https://vlcciasvetylka.skaut.cz/

Děti můžou také plnit z domu různé výzvy. Ať už se online spojí do dvojic nebo skupin, nebo i každý sám. Například na této stránce najdete stále nové a nové výzvy a aktivity pro skauty online na doma. 

Tento čas může být také příležitostí k různým dobrovolnickým aktivitám. Například Lesy ČR v současnosti hledají brigádníky, můžete se zapojit do šití roušek, vymýšlet program pro jiné děti, jejichž rodiče musí pracovat…Na tomto odkazu najdete nepřeberné množství inspirace, jak k tématům zmíněným v tomto článku, tak i další nápady, tipy a vychytávky na programy pro skautky a skauty, kteří se nechtějí doma nudit.

krskova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka