Lektorky edukačních programů na zámku ve Žďáru nad Sázavou připravily zábavnou rodinnou velikonoční hru a tvořivou soutěž. Větší děti se mohou těšit na Santiniho hvězdu – příběh plný úkolů s […]

Lektorky edukačních programů na zámku ve Žďáru nad Sázavou připravily zábavnou rodinnou velikonoční hru a tvořivou soutěž. Větší děti se mohou těšit na Santiniho hvězdu – příběh plný úkolů s mobilní aplikací Skryté příběhy. Hra Velikonoční dobrodružství zajíčka Kuličky vypráví pohádkový příběh zajíčka, který se narodil na kraji lesa pod Zelenou horu a vyráží poznávat svět. Chce zjistit, co jsou to ty Velikonoce, o kterých lidé u velikého rybníka u zámku pořád mluví.

„Návštěvníkům letos bohužel nemůžeme nabídnout velký velikonoční program s workshopy a jarním jarmarkem, ale věříme, že je naší milou hrou v zámeckém areálu potěšíme. Procházku se zábavnými úkoly jsme vytvořili pro děti od dvou do osmi let. Stačí si ve výdejním okénku zámecké kavárny vyzvednou mapku zaječí cestičky a vyrazit,“ vysvětluje autorka velikonoční hry Markéta Sobotková. Hru si můžete zahrát zdarma od pátku 12. března až do 5. dubna vždy v době otevření výdejního okénka zámecké kavárny (pátky, soboty a neděle od 10.00 do 17.00, a navíc také na Zelený čtvrtek a Velikonoční pondělí). Na konci cesty čeká děti malá odměna.
Kromě velikonočního dobrodružství se zajíčkem se zámečtí rozhodli podpořit také rozvoj dětské tvořivosti a připravili jarní výtvarnou soutěž. Stačí namalovat obrázek s velikonoční nebo jarní tématikou a přinést jej do 5. dubna do výdejního okénka kavárny. Tři vylosovaní autoři získají volné vstupenky na oblíbené zámecké Letní dětské prohlídky pro celou rodinu. Malý dáreček navíc je připraven pro všechny, kteří do svého díla zahrnou oblíbené místo, věc nebo vzpomínku přímo ze zámeckého areálu, ať už je to brouzdání v zámeckém náhonu, krmení kachen nebo návštěva muzea.

Celý článek dostupný na: https://vysocina-news.cz/jaro-bude-na-zdarskem-zamku-ve-znameni-venkovnich-aktivit-pro-rodiny-s-detmi/

krskova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka