Dobrovolní hasiči z Měřína uspořádali v neděli 26. března 2023 v kulturním domě Měřín jarní tvoření. I když venku bylo zataženo, poprchalo, občas padal sníh, jarní atmosféru plnou pestrých svěžích […]

Dobrovolní hasiči z Měřína uspořádali v neděli 26. března 2023 v kulturním domě Měřín jarní tvoření. I když venku bylo zataženo, poprchalo, občas padal sníh, jarní atmosféru plnou pestrých svěžích barev jsme mohli načerpat i následující tři dny od 27. do 29. března 2023 v Jupiter Clubu ve Velkém Meziříčí, kde se konala velikonoční výstava.

Bob a Bobek vítali děti v sále kulturního domu

Vstupné bylo dobrovolné a děti obdržely lízátko v papírovém obalu ve tvaru zajíčka. Pro děti, ale i dospělé bylo připraveno devět tvořivých úseků. Na stolech vždy byl nachystaný potřebný materiál pro tvoření. S výrobkem nám pomohla dobrovolnice, nebo nám alespoň dala vše potřebné, abychom podle předlohy si danou věc vytvořili. Odnesli jsme si tak dekoraci králíčka z vlny, zdobené vajíčko, berušku z barevného papíru, zdobený perníček a pletenou pomlázku. Dále jsme využili možnosti si vyrobit papírové přání s motivem zajíčka, Moranu z dřevěných špachtliček, masku ve tvaru kuřátka a v neposlední řadě jsme si ozdobili papírové vajíčko krepovým papírem. Pro ty nejmenší byl připraven hrací koutek se stavebnicemi dřevěných kostek či lega. Využít jej mohly i děti co už dotvořily a ještě si tak v připraveném koutku vymalovaly různé dětské obrázky květin, pohádkových postav nebo jen využily papír pro svoji fantazii. V předsálí jsme se během dílniček podívali na živá morčátka a zakrslého králíčka. Kdo nemyslel jako my na nějaké to pití z domu i na to hasiči byli připraveni. Během celého tvoření jsme si tak mohli koupit za drobnou částku menší občerstvení.

Prostory Jupiter Clubu se zazelenaly

Český svaz žen Velkého Meziříčí ve spolupráci s Jupiter Clubem uskutečnili velikonoční výstavu Jarní tvoření – života koření. Při vstupu do sálu bylo dobrovolné vstupné. Obě patra zaplněné vystavovateli i trhovci podkreslovala hudba známých českých rádiových písniček od známých skupiny a interpretů jako No Name, Karla Gotta a dalších. Vystavující byli jednotlivci, kolektivy, školy, organizace i firmy. Viděli jsme tak nachystané výzdoby například od základní školy z Laviček, Oslavice, z Domova pro seniory Velké Meziříčí a mnoho dalších. Prodávající nabízely široký sortiment svých rukodělných výrobků. K zakoupení byly přichystané perníčky, mrskačky, svíčky ze včelího vosku, dřevěné dekorace ve tvaru zvířátek či velikonočních vajíček. Žáci z Hotelové školy Světlé a Střední odborné školy řemesel z Velkého Meziříčí měli přichystané k ukázce velikonoční tabule a malé posezení s kavárnou, kde jsme poseděli a při pohledu na vyzdobený sál si vychutnali kávu a zákusek. Byla to pastva pro oči, sluch, čich, hmat i chuť a těšíme se na další ročník.

zemanova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka