Žádná nebezpečná zvířata, ale parta skvělých uvaděčů v maskách divoké zvěře připravila parádní šibřinky pro děti a jejich rodiče v Měříně v neděli 19. února. Všude visely balónky a krepový […]

Žádná nebezpečná zvířata, ale parta skvělých uvaděčů v maskách divoké zvěře připravila parádní šibřinky pro děti a jejich rodiče v Měříně v neděli 19. února.

Všude visely balónky a krepový papír

Kolpingova Rodina v převlecích za pandy, lvy, tygry, žirafy zkrášlila kulturní dům do karnevalové výzdoby. Všude na stěnách visely balónky a krepový papír. Z reproduktorů hrály písničky pro děti a podle pandy, lvice a žirafy si děti mohly zatrsat tanec kuřátek nebo třeba hlava, ramena, kolena, palce.

Žádný strach, jen dětský smích

Při příchodu do kulturního domu nás přivítala milá stařenka, která nám nabídla možnost bezplatné šatny a navedla nás do sálu, kde se konala celá událost. Vstupné bylo dobrovolné a hned na stejné chodbě jsme si mohli zakoupit malou a velkou tombolu, ve které čekaly krásné ceny. V malé tombole jsme se mohli těšit na kšiltovky, med, dětské malé traktůrky, kosmetiku a ve velké tombole na nás čekaly ceny jako například krásné dorty s motivem zvířátek, gril a hlavní výhrou byla dětská koloběžka. Kdo nemá štěstí ve hře, ale v lásce, třeba v té k jídlu, mohl si zajít na párek v rohlíku, hranolky a pro dospělé nabízeli i tatarák na topince. Z občerstvení jsme si mohli ještě zakoupit i pochutiny ve formě brambůrek a pitný režim je také velice důležitý a nabídka byla pestrá od nealkoholických limonád pro děti až po alkoholické nápoje pro dospělé.

Nejen tanec bavil dětské návštěvníky

Tato zvířecí parta pořadatelů pro děti připravila i soutěže za malé sladké odměny. Hod papírových koulí na terč, kterým byl krásný klaun nakreslený na kartonu. Prolézačka látkovým tunelem nebylo nic složitého pro děti. Rozpoznávání zvířecích kamarádů na kartičkách nebo skok přes překážky, to vše děti zvládly, i když měly mezi sebou věkový rozdíl, zvládali to jak ti nejmenší, tak i ti starší, odměny dostával každý. Po soutěžích vyhlásili velkou  tombolu, na kterou netrpělivě čekali jak rodiče tak i děti. Nakonec kdo měl chuť si ještě zatančit, mohl se přidat k ostatním, co zde chtěli zůstat, protože i když hlavní program se chýlil ke konci, zábava v rytmu hudby pokračovala. Při odchodu děti dostaly nafouknutý balónek, což dětem vykouzlilo další úsměv na unavených tvářích.

zemanova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka