Připravili jsme si pro tebe 5 neprůstřelných argumentů, proč dát letos přednost své vlasti. Šestý, bonusový, důvod ti prozradíme už nyní.  Na české workcampy můžeš vyrazit nejen jako účastník, ale také […]

Připravili jsme si pro tebe 5 neprůstřelných argumentů, proč dát letos přednost své vlasti. Šestý, bonusový, důvod ti prozradíme už nyní.  Na české workcampy můžeš vyrazit nejen jako účastník, ale také jako campleader. Co to znamená? Že máš skvělou možnost vést mezinárodní skupinku dobrovolníků a zapracovat na svém osobnostním růstu!

Dobrovolnictví nezná hranice, dokáže propojit lidi z celého světa, dá ti možnost poznat zemi tak, jak by se ti to normálně nepodařilo. Silné a jedinečné zážitky, smysluplná práce, parta skvělých lidí, atd. Pokud chceš zažít “ducha” dobrovolnictví a workcampů, nemusíš jezdit nikam daleko.

Možná si říkáš, proč jet na wokrcamp do Čech? Pak mi dovol, abych uvedla pár pádných důvodů.

  1. I na projektech v Česku budeš součástí mezinárodní skupiny dobrovolníků, jako kdekoli jinde na světě, a prožiješ s nimi úžasné a nezapomenutelné zážitky.
  2. Budeš mít možnost podívat se na naší zemi očima ostatních dobrovolníků a zjistíš, jak lidé z různých zemí vnímají naši kulturu, zvyky, stravovací návyky, atd.
    Zároveň můžeš přiblížit naši kulturu a historii lidem z celého světa. Představ si, jaká může být sranda vysvětlovat Dánovi původ Krakonoše a Krkonošských pohádek a pak si společně poslechnout historii vzniku téhle postavy.
  3. Chceš si procvičit angličtinu, ale ještě se necítíš na to vyrazit do zahraničí? Zkus si to „nanečisto” se skvělou mezinárodní skupinkou dobrovolníků v Česku.
  4. Vyzkoušej jedinečnou možnost zažít Česko jinak! Kdy se ti naskytne příležitost bydlet třeba na středověkém hradu, který pomáháš rekonstruovat, upravit ekocentrum v Jizerských horách, nebo se učit ekologickému zemědělství v Českém středohoří? To jsou jen příklady, na výběr máš každý rok přibližně 30 různých projektů.
  5. Nemusíš se bát storna jízdenek nebo letenek, řešit případné karantény, izolace, pojištění a ostatní. Pro organizaci, časovou náročnost a možná i nervy to tedy může být ta jednodušší varianta.

lánek dostupný z : https://www.adam.cz/51-duvodu-proc-vyrazit-na-workcamp-v-cesku/

krskova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka