Na začátku srpna dorazilo 32 mladých vikingů z klanů Kance, Rysa, Medvěda a Vlka do tábořiště, aby zde vykonali zkoušku dospělosti. Po proslovu vládce Haakona vypluli na ostrov, kde úspěšně překonali […]

Na začátku srpna dorazilo 32 mladých vikingů z klanů Kance, Rysa, Medvěda a Vlka do tábořiště, aby zde vykonali zkoušku dospělosti. Po proslovu vládce Haakona vypluli na ostrov, kde úspěšně překonali všechny nástrahy. Avšak až se vrátili do tábořiště, tak zjistili, že členové klanu Havrana, kteří ten den také vypluli na ostrov, jsou stále pryč.

Vikingové čekali do druhého dne, ale Havrani nikde. Proto se vydali na záchrannou výpravu, při které nalezli vrak lodi na břehu ostrova a stopy, které vedly dále do vnitrozemí. Po dlouhé cestě nalezli Thorstina z klanu Havrana, který je se strachem v očích informoval o všem, co prožil.

Loď Havranů se vychýlila ze správného kurzu a vplula do bouře. S velkým štěstím ztroskotali na bájném Ostrově příběhů a snažili se co nejrychleji opravit loď – avšak omylem přesekli kořen Yggdrasilu, stromu, který prorůstá celým ostrovem. Funkce stromu tak byla oslabena, čehož využil runový mág a začal trhlinami mezi světy vysílat draugry – nemrtvé a silné bojovníky, kteří začali útočit na strom.

Vikingové zjistili, že musí zachránit Yggdrasil, jinak bude rovnováha mezi světy navždy narušena. K tomu jim pravděpodobně pomůžou získané artefakty, které ovšem přitahují i draugry. Proto se rozhodli opevnit základní tábor a po vítězné bitvě se opět vydali do středu ostrova, k Yggdrasilu. Ke stromu dorazili až za tmy a setkali se zde s několika přeživšími z klanu Havrana a dalšími bytostmi.

Také se dozvěděli, že při bitvě se draugrům podařilo přeseknout další kořeny Yggdrasilu a strom umírá. Vikingové nakonec strom zachránili, ale trhliny mezi světy přetrvávaly dál. Vikingové proto zjistili polohu všech trhlin a vydali se do Hellheimu, aby všechny trhliny uzavřeli.

Nikdo z nich ovšem nevěděl, že bez pomoci Thorborga do Hellheimu nemůžou vstoupit. Ocitli se v meziprostoru, kde potkali Sigurda. Ten jim vysvětlil celou pravdu a poté se probodl – umřel, a tak unikl meziprostoru. Vikingové po úporné snaze však meziprostoru unikli a vydali se na cestu za Thorborgem.

Draugři však nalezli Thorborga dříve a zabili ho, ale Vikingům se po rituálu podařil Thorborg oživit. Potřebovali zprávu od Sigurda, a tak mezitím likvidovali draugry, kteří stále byli na ostrově a ohrožovali strom. Poté se dozvěděli, že k zničení trhlin jsou potřeba artefakty. Vikingové i s pomocí Thorborga umístili všechny artefakty a po vítězné bitvě s runovým mágem a draugry artefakty zničili – trhliny se tak uzavřely. Následovala velká hostina na počest výhry i padlého Thorstina.

Autorem článku je Honza Menšík

+ posts

šéfredaktor