Máte nápad, kde by se dala vylepšit výuka? V polovině května odstartovala soutěž s názvem Inovace ve výuce, která vybízí studenty, aby představili svůj nápad na inovaci nebo zlepšení výuky […]

Máte nápad, kde by se dala vylepšit výuka? V polovině května odstartovala soutěž s názvem Inovace ve výuce, která vybízí studenty, aby představili svůj nápad na inovaci nebo zlepšení výuky v oblastech, které jsou často hodnoceny jako nedostatečně probírané. Jedná se o témata mediální gramotnosti, environmentálního vzdělávání, finanční gramotnosti, výuky moderních dějin a výuky cizích jazyků.

Týmy dvou až tří středoškoláků nebo studentů a studentek vyšších odborných i vysokých škol mají za úkol během maximálně 5minutového videa představit svůj nápad na inovaci výuky, a to včetně jeho realizace.

Jedinou podmínkou je, aby alespoň jeden člen týmu byl žákem nebo žákyní střední školy se sídlem na území Kraje Vysočina. Video zveřejní soutěžní tým na Youtube, následně zkopíruje URL adresu z adresního řádku prohlížeče a vloží ji nejpozději do 30. 6. 2021 do 18.00 do odevzdávacího formuláře na adrese:  https://1url.cz/QKWNY.

A o co se soutěží? O „prize money“ v celkové hodnotě 50 000 Kč. Porota může vybrat až 5 soutěžních prací a konkrétní výši finančního daru pro celý tým určí podle tří kritérií: Inovativnost, proveditelnost a zpracování videa. Kromě toho všichni, které porota ocení, získají sportovní náramek Xiaomi Mi Band 4.

Podrobnější informace najdete na: https://www.kr-vysocina.cz/vysocina-hleda-inovace-ve-vzdelavani-nejlepsi-napad-muze-ziskat-az-50-000-korun/d-4107312/p1=1013

krskova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka