Máme sice nouzový stav a je doporučení zdržovat se co nejvíc doma, ale to neznamená, že se budeme nudit! Kroužky pro děti často běží online. Můžete se také připojit k […]

Máme sice nouzový stav a je doporučení zdržovat se co nejvíc doma, ale to neznamená, že se budeme nudit! Kroužky pro děti často běží online. Můžete se také připojit k mnoha online webinářům, které se buď nějakým způsobem dotýkají naší současné situace (jak zvládnout online nástroje v běžném provozu) nebo čehokoli jiného. Můžete vyzkoušet přednášky o věcech, které vás baví, dozvědět se něco nového o tématech či činnostech, o kterých jste předtím nevěděli zhola nic… Vyzkoušet nové koníčky, nebo si třeba zajít do online kina (například na https://www.totalfilm.cz/2020/10/moje-kino-live-se-vraci-atraktivni-novinky-nabizi-i-aerovod-cz/), nebo dokonce divadla (https://www.dramox.cz/cs/?gclid=CjwKCAiA4o79BRBvEiwAjteoYEF0vUuqBH2PBQZu248O4V6qxQumWtQM3tJ4ScqSHOjj-7qIu5n4MxoChBEQAvD_BwE). Nejen, že tak vnesete trochu kultury do podzimních dní, ale máte i možnost podpořit herce, kteří jsou současně v nelehké situaci. 

V listopadu také probíhá online cestovatelský festival, můžete si vybrat, do které země se jeho prostřednictvím podíváte (https://www.volnocasuj.cz/akce/).

Třeba by vám přišly vhod krátké a přínosné přednášky na téma duševního zdraví, pohody, tipů, jak zvládat čas doma… opět existuje mnoho stránek a skupin, zejména na Facebooku, ale vlastně i kdekoli jinde, např. https://psychologie.cz/vzdelani-na-dosah/.

Možná jste měli čas přemýšlet a chcete se vydat jiným směrem v zaměstnání, nebo zkusit nový projekt, mít menší přivýdělek vedle práce… proč nezkusit online akreditovaný kurz, který se bude vyjímat v životopise? (např. https://www.kurzyproradost.cz/).

Možností je zkrátka nespočet, stačí jen hledat. 

Posledním typem, jak využít čas, je strávit ho s rodinou, přáteli, s dětmi… Ze všech stran slyšíme, ať využijeme příležitost, a zavoláme někomu, kdo by nás třeba rád slyšel. Už jste to udělali?

krskova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka