V těchto dnech se všichni snažíme přizpůsobit novým nařízením a chovat se co nejvíce opatrně. Většina dětí nechodí do školy, a tím pádem ani do kroužků. V tomto článku najdete […]

V těchto dnech se všichni snažíme přizpůsobit novým nařízením a chovat se co nejvíce opatrně. Většina dětí nechodí do školy, a tím pádem ani do kroužků. V tomto článku najdete inspiraci na nejrůznější aktivity do online kroužků pro děti, aby i doma trávily čas smysluplně a aktivity přizpůsobené online prostředí je bavily.

Nebojte se různých komunikačních kanálů, mnohé z nich jsou dobře udělané a usnadní vám komunikaci ať už s dalšími vedoucími, tak poté s dětmi.

Jeden z nejpoužívanějších je Microsoft Teams. Je docela jednoduchý na ovládání a jistě se v něm rychle naučíte, i pokud jste s ním dříve nepracovali. Pokud byste ale přesto uvítali pomoc, najdete na internetu mnoho návodů. Například můžete zkusit přímo ten od Microsoftu https://support.microsoft.com/cs-cz/teams. 

Další skvělou platformou je například Discord. Můžete v něm snadno vytvořit pro děti více “místností”, takže mohou pracovat ve skupinkách, bez toho, aby se vzájemně rušily.

Opět se můžete řídit radami z internetu, pokud jste na Discordu úplně noví, pomůže vám třeba tohle video pro začátečníky. 

Dalšími možnostmi pro přenos hodin jsou například Skype, Zoom, a jiné. Všechny tyto aplicake fungují velmi intuitivně, proto se nemusíte bát. 

Přejeme hodně zdaru v online hodinách!

krskova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka