Výběr školy pro prvňáka není žádná legrace. Většina rodičů odvede své dítě k zápisu na spádovou základní školu a dítě se tak vzdělává v místě bydliště, se svými vrstevníky, které […]

Výběr školy pro prvňáka není žádná legrace. Většina rodičů odvede své dítě k zápisu na spádovou základní školu a dítě se tak vzdělává v místě bydliště, se svými vrstevníky, které zná ze sousedství nebo z mateřské školy, takže vzniká přirozená vazba na místo bydliště i okolní komunitu. To jsou mimo jiné důvody, proč mnohé státy rodičům ani jinou volbu neumožňují a všechny děti míří do školy spádové. U nás volba školy existuje, takže rodiče stojí často před dilematem. Jak vybrat, ale nepřebrat? Radí Pavel Kraemer, učitel a odborník na inovativní vzdělávání.

Když se sejdou rodiče předškoláků a baví se o tom, jakou školu by si pro své dítě představovali, každý bude nejspíš klást důraz na něco jiného. Někdo si přeje angličtinu už od první třídy, další touží po Hejného matematice, jiný zase sní o malém kolektivu. Někdo souhlasí spíš s přísnějším přístupem a fandí domácím úkolům, někdo o nich nechce ani slyšet. Sto lidí, sto chutí, říká se, a o školách to platí úplně stejně jako o jídle. Jak si tedy dobře vybrat?

V tomto článku se dozvíte, jak je důležité seznámit se s ředitelem, jaké jsou výhody či nevýhody soukromých škol, a mnoho dalších užitečných informací. 

Celý článek na: https://www.rodicevitani.cz/skola-a-ucitele/vyber-skoly/zapisy-na-zakladni-skoly-se-blizi-dat-dite-na-tu-nejblizsi-nebo-hledat-ideal-jak-vybrat-ale-neprebrat/

krskova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka