Posilování duševní odolnosti skrze dobrodružství v přírodě, odvaha podstupovat riziko a vystoupení z komfortní zóny.  To je téma Konference odvahy a dobrodružství, které je více než aktuální a přímo se dotýká […]

Posilování duševní odolnosti skrze dobrodružství v přírodě, odvaha podstupovat riziko a vystoupení z komfortní zóny.  To je téma Konference odvahy a dobrodružství, které je více než aktuální a přímo se dotýká práce s dětmi a mládeží ve vašich oddílech a klubech.

Každý, kdo pracuje s dětmi a mládeží nejspíš chápe, že je třeba toto téma posouvat napříč společností. V originálním prostoru Jatka78 bude připraven program nabitý od rána do večera. Kromě odborné části a workshopů vystoupí na Teenstage studenti se svými odvážnými projekty, na KODexu, což je závěrečná část konference, proběhne exkluzivní přehlídka expedičních projektů.

Konference se koná v Praze 18. dubna a veškeré podrobnosti najdete na webu nebo ve facebookové události.

Vrcholem programu bude udílení Výroční ceny Nadačního fondu dobrodružné výchovy. Nominace jsou veřejné. Koho je možné nominovat? Osobnosti a projekty, které využívají dobrodružné prvky ve vzdělávání a ve výchově. Které se nebojí přijímat přiměřené riziko a umí se pohybovat i na hraně nejistoty a experimentu. Pokud víte o nějakém dobrodružném projektu s výrazným dopadem nebo znáte osobnost, která dlouhodobě pracuje s prvky dobrodružství ve výchově dětí a mladých a podporuje v nich odvahu, nominujteNebo možnost nominace pošlete dál, aby příležitost využili jiní. Cílem udělení ceny je zviditelnit úspěšné příběhy, projekty nebo osobnosti, které tvoří a rozvíjejí dobrodružnou výchovu, boří mýty a předsudky a odvážně vzdorují trendům dnešní doby. Nominace zasílejte online do 10. 3. 2024.

Pokud si můžete udělat čas, nenechte si tento zážitek uniknout. Vstupné je symbolické. Prozkoumejte s ostataními účastníky různé úhly pohledu, legislativní rámec, příklady dobré praxe, posdílejte své zkušenosti. Na workshopy je kapacita omezená, proto se přihlaste co nejdříve.

Pořadatelem je Fond odvahy a dobrodružství v přírodě spolu s Prázdninovou školou Lipnice, tedy vězte, že o zážitky nebude nouze.

Den můžeme zakončit společným zážitkem na představení Cirku LaPutyka, na které jsou rezervonaé vstupenky. Tato early bird nabídka končí již 29. února a kapacita je též omezena.

Vstupenky jsou v prodeji na webu, informace a aktuality sledujte na sociálních sítích Facebook, Instagram a LinkedIn.

+ posts

šéfredaktor