Devátý ročník projektu 72 hodin proběhne již 14. – 17. října. Po dobu těchto tří dnů, ale samozřejmě i kdykoli jindy, se po celé republice uskuteční mnoho akcí. Ty budou […]

Devátý ročník projektu 72 hodin proběhne již 14. – 17. října. Po dobu těchto tří dnů, ale samozřejmě i kdykoli jindy, se po celé republice uskuteční mnoho akcí. Ty budou velmi různorodé, od uklízení přírody, přes programy pro děti či seniory, až po budování na školním pozemku… možností je celá řada. Cílem projektu je zapojit co nejvíc mladých lidí, ukázat jim, že mohou ovlivnit dění kolem sebe, posílit vztahy v místních komunitách a vytvořit hodnoty a zajímavé podněty pro smysluplné trávení volného času.

Zapojit se může úplně kdokoli, z jakékoli věkové skupiny, jednotlivci i skupiny. Více o celém projektu se dozvíte na oficiálních stránkách: https://www.72hodin.cz/o-akci.

A jak to bude vypadat na Vysočině?

Některé projekty jsou uzavřené, některé jsou ale otevřené široké veřejnosti. Pokud tedy nemáte vlastní projekt, ale rádi byste se zapojili, můžete se přihlásit k některému projektu na webu, kde si přímo zadáte, v jakém kraji se chcete akce účastnit, a zobrazí se vám nabídka. https://www.72hodin.cz/chci-pomahat. Na Vysočině můžete například budovat hmyzí hotely, vytvářet nové záhony, čistit studánku, uklízet v přírodě i kolem škol a mnoho dalšího.

Hmyzí hotel, dostupné z damenavas.brno.cz

Pokud se nepřihlásíte na žádnou z konkrétních akcí, pořád můžete 72 hodin prožít malinko jinak, a to tím, že se zapojíte do některé z výzev. Tu mohou plnit skupiny, ale stejně dobře také každý sám doma. Letos jsou tři hlavní výzvy následující:

-72 hodin třídím odpad

-72 hodin bez plýtvání jídlem

-72 hodin bez technologií

Podrobnosti k těmto výzvám najdete na tomto odkazu .

Akce 72 hodin je zářným příkladem toho, že malou změnu může udělat úplně každý. Zapojíte se i vy?

krskova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka