Třebíč – Pátým rokem jsou v Třebíči oceňováni dobrovolníci, kteří pracují s dětmi a mládeží cenou Třebíčské srdíčko. Ta je pojmenována pro zakladateli skautingu v Třebíči Antonínu Hobzovi – Srdíčko […]

Třebíč – Pátým rokem jsou v Třebíči oceňováni dobrovolníci, kteří pracují s dětmi a mládeží cenou Třebíčské srdíčko. Ta je pojmenována pro zakladateli skautingu v Třebíči Antonínu Hobzovi – Srdíčko byla jeho skautská přezdívka. Smyslem ceny, kterou uděluje Rada dětí a mládeže kraje Vysočina a Město Třebíč je ocenit lidi, kteří dlouhodobě věnují svůj volný čas výchově dětí a mládeže.

V pondělí 15. března předali, předseda Rady dětí a mládeže kraje Vysočina Jan Burda a starosta Třebíče Pavel Pacal, toto ocenění za rok 2020. Situace neumožnila předání ocenění na veřejné akci, proto proběhlo v komorní atmosféře třebíčské radnice. Letošními laureátkami jsou Olga Šalbabová – od roku 1939 je aktivní členkou a cvičitelkou Sokola a vychovatelkou řady Sokolských cvičitelů, Hana Houzarová – dlouholetá skautská vedoucí a ochránkyně přírody a Tereza Čapková – vedoucí skautského oddílu a střediska.

„Každý rok předávám tuto cenu s velkou pokorou. Zvlášť v dnešní složité době je skvělé, že je stále dost lidí, kteří věnují svůj čas nezištně druhým,“ říká Jan Burda – předseda Rady dětí a mládeže kraje Vysočina a vyzývá: „pokud máte ve svém okolí nějakého dobrovolníka, poděkujte mu, protože si to za svoji práci při výchově dětí určitě zaslouží.“

Nominovat dobrovolníky na cenu Třebíčské srdíčku bude možné zase koncem roku a nominovat může kdokoli.  Veškeré informace o ceně a jejím udělování jsou na webové stránce www.trebicskesrdicko.cz.

Více informací: Jan Burda, 777 750 131, predseda@rdmkv.cz

Hana Houzarová
vnuk Olgy Šalbabové
Tereza Čapková
+ posts

šéfredaktor