Ve středu 20. května se uskutečnilo v klubovně ZO CHKo ČSCH Mikulášovice v horní škole okresní postupové kolo vědomostní soutěže mladých chovatelů. Zúčastnily se jej čtyři děti z Mikulášovic, které vyhrály dubnové základní kolo. Soutěž se skládala ze dvou kategorií: poznávání plemen a druhů zvířat a znalostního testu podle jednotlivých odborností, ve kterých děti soutěžily. Předem soutěžící ještě vypracovali písemnou práci na téma, které si sami zvolili, jednalo se o pozorování vlastních chovaných zvířat.
Při hodnocení výsledků hodnotící komise musela s potěšením konstatovat, že někteří soutěžící se opět zdokonalili ve svých vědomostech, protože byla možnost porovnat dosažené výsledky s výsledky základního kola soutěže, ale i s výsledky dosaženými před rokem.
A jak to dopadlo? Nejúspěšnější byla akvaristka Tereza Benátská s počtem 100 bodů, soutěžící v teraristice Daniela Hentschelová dosáhla 87 bodů, chovatelka psů Marcela Shánělová 82 bodů a chovatel koček Jakub Frejlach 49 bodů, všichni členové mikulášovického kroužku mladých chovatelů. Soutěžící si domů odnesli diplomy, krásné poháry a poukazy na nákup chovatelských potřeb či krmení. O odměny se letos postarali ZO CHKo ČSCH Mikulášovice, Město Mikulášovice a Dobrovolný svazek obcí Sever, kterým za to upřímně děkujeme!
Všechny uvedené olympioniky čeká ve dnech 5.-9.srpna účast v Národním kole chovatelské vědomostní soutěže, které proběhne na táborové základně ZO v Mikulášovicích na Salmově. Fandíme si, že minimálně obhájí loňské vynikající 10. místo v republice, k čemuž jim všem přejeme hodně štěstí!
Letošní národní kolo se bude v detailech odlišovat od těch předchozích. Především budou mezi sebou soutěžit družstva jednotlivých základních organizací ČSCH, ale také základních škol nebo DDM. Vede nás k tomu fakt, že toto jsou subjekty, kde se s dětmi skutečně pracuje a zaslouží si to maximální propagaci. Při organizačním zabezpečení akce spolupracují i členové Mladých chovatelů zvířat, pobočného spolku v Mikulášovicích.

Akce se koná pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka a senátora Parlamentu ČR Zbyňka Linharta

Jako hlavní partner akce letos působí: http://www.volnocasuj.cz/.

Vlastimil Jura st., ředitel NK

krskova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka