Senioři dětem, děti seniorům! To je hlavní myšlenka organizace Mezi námi, o.p.s., jejíž hlavní myšlenkou je setkávání dětí a seniorů, sdílení jejich zkušeností, radostí a příjemně stráveného společného času. V Třebíči […]

Senioři dětem, děti seniorům! To je hlavní myšlenka organizace Mezi námi, o.p.s., jejíž hlavní myšlenkou je setkávání dětí a seniorů, sdílení jejich zkušeností, radostí a příjemně stráveného společného času. V Třebíči je několik skupin dětí, seniorů, pedagogů a sociálních pracovníků, kteří se do tohoto programu zapojují opravdu s nadšením, a my za každou píli rozdáváme odměny!

Jako každý rok jsme zapojily ty nejlepší mezigenerační skupiny do soutěže NEobyčejný rok s Mezi námi. Každý měsíc skupiny tvořily podle inspirací našich měsíčních aktivit, vytvářely své vlastní nápady nebo se setkávaly a užívaly si společných chvil.

Přes překážky, které nás všechny potkávaly v covidové době, jsou ale tací, kteří se nezalekli ničeho. Všichni jsme věřili, že je cesta, jak být spolu, jak tu vzdálenost mezi námi zmenšit a udělat radost těm, kteří jsou tak blízko našim srdcím. Jsme velice hrdí na to, jak tito skvělí lidé dokázali podpořit něco, co má smysl, o to více v současné NEobyčejné době.

Proto mi bylo velkou ctí předat diplom za mezigenerační aktivity druhého pololetí Domovu pro seniory Koutkova-Kubešova a Mateřské škole Demlova v Třebíči. Stejně jak v prvním pololetí, opět se umístili mezi deseti nejlepšími skupinami v České republice a jsme na ně náležitě hrdí. Jsou důkazem toho, že když se setkávají generace, dějí se zázraky.

Ještě jednou srdečně gratuluji! Děkuji, že jste mezi námi! J

Jitka Nevrzalová – koordinátorka projektu Povídej a Přečti Regiony

+ posts

šéfredaktor