Od 5. 10. je vyhlášen nouzový stav, který ovlivňuje téměř všechny akce. Projekty v rámci 72 hodin je kvůli těmto okolnostem možno realizovat až do konce roku. Jak se můžete dočíst na oficiálních stránkách 72 hodin, důležitější než dodržení oficiálního termínu akce je chuť a dobrá vůle někomu či něčemu pomáhat. Proto nevěště hlavu, stačí zdravý selský rozum, a všechny projekty jistě budou moci proběhnout.

Pokud chcete dostat koordinátorksý balíček, je potřeba se zaregistrovat do 18. 10. Ve všech ostatních aspektech máte na realizaci projektů čas až do zmiňovaného konce roku.

Proto směle pokračujte v plánování projektů, nebo si vyberte některý z otevřených, do kterého se můžete zapojit. Pokud jste se tento rok rozhodli zapojit jen jako jednotlivci, jsou pro vás připraveny výzvy, jako například 72 hodin šetřit vodou, 72 hodin neplýtvat jídlem a mnoho dalších.

Na stránkách projektu 72 hodin najdete všechny potřebné údaje i materiály, mezi nimi také plakáty či brožurky s praktickými radami a typy, například jak správně pečovat o studánky, jak šetřit energií apod.

Každý z nás má moc udělat malou změnu, pomoci životnímu prostředí či lidem kolem nás. Přidejte se i vy!

krskova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka