72 hodin se blíží a zbývá už pouhých 13 dní, než se vše dá do pohybu. Pokud se chcete zapojit v nějaké organizované skupině, stačí jít na web 72 hodin. V sekci Projekty pak můžete najít ten, který se vám líbí nejvíc.

Hledání je jednoduché, vyberete svůj kraj a projekty, které jsou stále otevřené pro nové členy. Otevřených projektů je mnoho a na své si přijde každý. Můžete se zapojit do úklidu lesa, sázení stromků, nebo třeba výroby krmítek pro ptáky a mnoho dalšího.

Na webu také najdete všechny potřebné materiály. Například důležité poučení o první pomoci, a také plakáty a všechny informace pro koordinátory.

Možná by vám také přišly vhod praktické rady, které můžete využít při realizaci projektů. Hodily by se vám informace o tom, jak pečovat o studánku, jak vyrobit ptačí budku nebo třeba jak správně zasadit a starat se o ovocné stromy? Na webu https://www.72hodin.cz/ke-stazeni najdete několik krásně zpracovaných a čtivých brožurek, které vám se vším pomohou.

Díky projektu 72 hodin může být dobrovolníkem úplně každý. I pokud máte jen málo času nebo se chcete zapojit pouze jako jednotlivec, tohle je vaše příležitost.

krskova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka