I v době sociální izolace máte možnost popovídat si se zajímavým člověkem = živou knihou, nyní v souladu s vyhlášenými opatřeními v ČR proběhne formou online video či audio hovorů.Akce […]

I v době sociální izolace máte možnost popovídat si se zajímavým člověkem = živou knihou, nyní v souladu s vyhlášenými opatřeními v ČR proběhne formou online video či audio hovorů.
Akce se koná online 3. dubna v 18:00
Živé knihy:


kniha č. 1 – Jára
Na své cestě sebepoznání a zotavení pracuji již přes patnáct let. Přes různé sluchové a vizuální vjemy jsem se dostal na samotné dno vlastní existence a jediné východisko jsem viděl v ukončení svého života. Již řadu let neužívám medikaci a světe div se… Stále žiju! Jsem nablízku nejen lidem s duševním onemocněním, které doprovázím v jejich životních etapách a návratu k sobě samým. Jsem Jára. Frčím si na přítomnosti a střízlivosti. Nejsem žádný symptom. Nejsem diagnóza!

kniha č. 2 – Ondřej
Jsem nevidomý sportovec Ondřej Zmeškal. Když jsem před lety náhle ztratil zrak, nebylo to lehké období, ale právě sport mě vrátil znovu do hry.
Jednoho dne jsem se totiž rozhodl, že místo truchlení nad svým osudem začnu pomáhat dalším lidem se zrakovým postižením a stanu se pro ně živoucí motivací, proč to nezabalit.
Proto jsem se rozhodl, že vám povím svůj životní příběh o tom, jak jsem přišel o zrak a vyrovnával se s handicapem, co všechno stálo za zdoláním nejnáročnějšího maratonu světa na Velké čínské zdi.
Jaké bylo třeba hledání a pokoření větší překážky v podobě nejdelší distance železného muže v Německém Regensburgu.
proč jsem se rozhodl běžet 600 km poslepu a podpořit tak malé nevidomé děti.
Taky se můžete dozvědět o tom, jak se snažíme s trasérem Markem probojovat na paralympijské hry v triatlonu do japonského Tokia.
No, ale určitě toho padne ještě mnohem víc. Ptát se můžete opravdu na všechno, co vás zrovna zajímá a napadne.
Budu se na vás těšit.

kniha č. 3 – Adi
Adi, 27 years old ital-zanian boy who decided, after the university, to be part of the European Solidarity Corps to learn more about the world, himself and to look for the job ideas.
(možná komunikace pouze anglicky, italsky nebo svahilsky)

Další brzy doplníme, rezervace na eva@hodinah.cz a tel. 723902099

krskova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka