Pořadatelé charitativního projektu Happy run  zvou v sobotu 17. června do Valče u Třebíče. O zábavu ani běhání nebude nouze.  Už jen registrací pomůžete dobré věci. Nasaď běžecké boty a […]

Pořadatelé charitativního projektu Happy run  zvou v sobotu 17. června do Valče u Třebíče. O zábavu ani běhání nebude nouze.  Už jen registrací pomůžete dobré věci.

Nasaď běžecké boty a podpoř Milánka

Osmý ročník organizátoři pořádají pro pětiletého Milánka z Brna, kterému byla diagnostikována spinální svalová atrofie druhého typu. Výtěžek poputuje na potřebné rehabilitace, kompenzační pomůcky a vše co pomůže Milánkovi k jeho potřebám. Den bude nabitý pestrým programem, ať už jsi vášnivý běžec nebo jen chceš být pozorovatel, každý si najde to své. Běžecké trasy, zdravotní měření tlaku či cukru v krvi, představení mažoretek Cheerladies z Třebíče, zázemí od Decathlonu, kde se vyřádí mladí i staří. Nebudou chybět ani stánky s pochutinami, reklamními předměty malováním na obličej a další. Kdo vydrží, až do samého večera, může se těšit na taneční zábavu s kapelou Jordan II.

Radost, společně strávený čas a dobrý úmysl

Toto vše pojí Happy run. „Pojďme běhat i pro radost a úsměvy těch, kteří sami běhat nemohou. Není důležité, kolik kdo uběhne kilometrů a za kolik minut, důležité je zúčastnit se a mít z toho radost a dobrý pocit. Pojďme si tuto akci společně stoprocentně užít,“ vzkazují organizátorky akce. Kdo vlastně za celým projektem stojí? Petra, Monika, Martina, jména asi pro někoho neznámá. Pro rodiny, kterým pomohly, jsou tyto ženy zapamatovatelné na celý život. Petra Palátová říká:„Běh byl jediný sport, který nepatřil mezi mé oblíbené a provozovala ho, jen když to bylo nutné. Naučit se běhat byla pro mě jedna z dalších výzev v životě.“ Jak se chopit organizace nám prozradila Monika Palátová: „Při prvním ročníku Happy run jsem psala, že je to pro mě obrovská výzva realizovat takovou akci. Přilákat návštěvníky a běžce, ale především udělat úspěšnou akci, která navíc někomu pomůže. Myslím si, že se náš záměr naplnil a rozhodně nechceme usnout na vavřínech. Stále se snažíme posunout Happy run dál a výš, aby akce byla zajímavou pro všechny návštěvníky.“ „Máme za sebou sedm ročníků charitativního běhu a dovolím si říct, že naše role v týmu se již ustálily. Mojí hlavní funkcí je organizace běžeckých tras a vše s nimi spojené. Na každém startu trnu, jestli všichni dobrovolníci jsou na svých místech a ví, co mají dělat,“ sdělila organizátorka Martina Koníková. Za touto akcí stojí samozřejmě i mnoho dalších, jako jsou dobrovolníci, sponzoři, bez kterých by se tato akce ani nekonala.

Miluji tě, tak se měj…

Podpořit Milánka můžeš, i když dorazíš na divadelní představení, které je součástí charitativního projektu Happy run. Uskuteční se 16. srpna 2023 od 19:00 hodin na nádvoří Hotelu Zámek Valeč. Komedie, kde všechny postavy hrají pouze dva herci (Ljuba Krbová a Adrian Jastraban), bude o lásce, sentimentu, humoru a skvělém hereckém výkonu. Richard, herec a režisér, bohém se zálibou v alkoholu připravuje premiéru. Jeho herecké partnerky před ním utíkají jedna za druhou. Poslední záchranou je Lies, Richardova dávná kolegyně a láska. Na jevišti jim to klape, ovšem mimo něj… Vstupenky jsou k zakoupení na ticketportalu.

zemanova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka