Nevíte co si naplánovat na 18. června? Tak teď už ano. Pořadatelé Happy run 2022 vás zvou do Valče u Třebíče. O zábavu ani běhání nebude nouze.  Svou účastí můžete […]

Nevíte co si naplánovat na 18. června? Tak teď už ano. Pořadatelé Happy run 2022 vás zvou do Valče u Třebíče. O zábavu ani běhání nebude nouze.  Svou účastí můžete i pomoci. Letošní ročník podpoří Františka Lněničku. 

Nejsi vášnivý běžec? To není překážka

Pro všechny návštěvníky jsou připraveny jak běžecké trasy, tak i vycházková trasa o délce jeden a půl kilometru. Pokud se chcete zúčastnit s dětmi a užít si tak rodinný den, pořadatelé myslí i na nejmenší, a tak je připravena dětská soutěžní trasa pro děti od šesti let, ale vyrazit můžete i s kočárky, protože terén je přizpůsoben pro každého. Včas se registrujte a dobře zvolte kategorii a trasu. Registrovaní účastníci obdrží startovní balíček s číslem a čipem pro účast na akci.

Každý ročník podporuje někoho jiného

Již se koná sedmý ročník charitativního běhu, tentokrát pro Františka z Ivančic. Pořadatelé vybírají rodiny s dětmi, kteří pomoc opravdu potřebují. Výběr není někdy vůbec jednoduchý, většinou jim v tom pomůže příběh a zmínka od přátel, nebo osob, kteří danou rodinu znají.

Kdo stojí za charitativní akcí Happy run?

Petra, Monika, Martina.. Pro rodiny, kterým pomohli, jsou tyto ženy zapamatovatelné na celý život. Petra Palátová a její pohled na běh: „Běh byl jediný sport, který nepatřil mezi mé oblíbené a provozovala ho, jen když to bylo nutné. Naučit se běhat byla pro mě jedna z dalších výzev v životě.“ Jak se chopit organizace nám prozradila Monika Palátová: „Při prvním ročníku Happy run jsem psala, že je to pro mě obrovská výzva realizovat takovou akci. Přilákat návštěvníky a běžce, ale především udělat úspěšnou akci, která navíc někomu pomůže. Myslím si, že se náš záměr naplnil a rozhodně nechceme usnout na vavřínech. Stále se snažíme posunout Happy run dál a výš, aby akce byla zajímavou pro všechny návštěvníky.“ „Máme za sebou pět ročníků charitativního běhu a dovolím si říct, že naše role v týmu se již ustálily. Mojí hlavní funkcí je organizace běžeckých tras a vše s nimi spojené. Na každém startu trnu, jestli všichni dobrovolníci jsou na svých místech a ví, co mají dělat,“ sdělila organizátorka Martina Koníková. Za touto akcí stojí samozřejmě i mnoho dalších, jako jsou dobrovolníci, sponzoři, bez kterých by se tato akce ani nekonala.

Radost, společně strávený čas a dobrý úmysl

Toto vše pojí Happy run. „Pojďme běhat i pro radost a úsměvy těch, kteří sami běhat nemohou. Není důležité, kolik kdo uběhne kilometrů a za kolik minut, důležité je zúčastnit se a mít z toho radost a dobrý pocit. Pojďme si tuto akci společně stoprocentně užít, protože i tento ročník je na co se těšit,“ vzkazují organizátorky akce. Registrace jsou možné do 11. června, na místě bude možná pouze registrace na rodinnou nezávodní trasu, tak neotálejte s registrací, ať nepromeškáte zařazení do závodu.

zemanova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka