Díky akci Ledová města můžete společně s dětmi prozkoumat historii, podívat se do nejrůznějších muzeí a galerií, a vdechnout tak život poučkám ve školních učebnicích. Smyslem akce je umožnit veřejnosti […]

Díky akci Ledová města můžete společně s dětmi prozkoumat historii, podívat se do nejrůznějších muzeí a galerií, a vdechnout tak život poučkám ve školních učebnicích.

Smyslem akce je umožnit veřejnosti z celé republiky navštívit o pololetních prázdninách různé instituce (muzea, galerie, atd.) v různých městech po celé České republice a zároveň přivést návštěvníky do těchto míst v mimosezonním období.

Akce se můžou zúčastnit organizované skupiny (např. dětský oddíl s vedoucím, učitel se třídou, aj.), ale zároveň i veřejnost (rodiče s dětmi, ti se nejčastěji za zážitky vracejí).

Jak se přihlásit?

Jako úplně první je třeba vyplnit přihlašovací formulář se základními údaji o účastnících. Zmíněný formulář najdete pod tlačítkem níže.

E-mailem vám pak dorazí potvrzovací zpráva včetně Ledové karty v příloze. Tuto kartu noste u sebe, nejlépe v telefonu, abyste se jí mohli prokazovat v institucích, které na Ledovou kartu poskytují slevu na vstupném nebo jiných službách.

Na kartě bude kromě informací o skupině také speciální unikátní kód, který se může hodit v několika situacích (např. při komunikaci s organizátory nebo při žádostech o doplňující služby).

Pak už jen stačí si projít na webu města, která vás zajímají, a vyrazit na pohodový víkend!

Upozorňujeme, že pro každé město platí různá pravidla (jízdné, návštěvy institucí atd.). Pečlivě si proto u jednotlivých měst přečtěte instrukce.

Princip

Se spolupracujícími institucemi na základě předchozí domluvy je účastníkům nabídnut buď vstup zcela zdarma nebo alespoň zřetelná sleva na vstupném.

Účastníci se prokáží tzv. „Ledovou kartou“, která je opravňuje ke vstupu zcela zdarma nebo získání slevy na vstupném a je platná ve všech Ledových městech. „Ledová karta“ je zcela zdarma.

Navazujeme na akci Ledová Praha, kterou Pionýr každoročně pořádal v posledních 20 letech v Praze. Od prvního ročníku zájem o ni stále rostl, v posledních letech se jí každoročně zúčastnilo více jak 16.000 účastníků. Z tohoto konceptu budou vycházet jednotlivá ledová města po celé České republice a součástí Ledových měst 2022 bude i Ledová Praha.

Na to, jak vypadaly předchozí ročníky Ledové Prahy, se můžete podívat na webových stránkách www.ledovapraha.cz.

Partnery akce jsou přímo instituce, které dětem nabízejí vstupné ve většině případů se slevou nebo zcela zdarma.

Jedná se o přiblížení co nejširší nabídky, představení alternativy k pasivnímu pobytu doma (u počítače). Partnery mohou být i další zajímavá zařízení mající co nabídnout – science centra, přírodovědné stanice, sportovní centra.

Článek dostupný z: https://www.adam.cz/ledova-mesta/

krskova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka