Ve druhé polovině týdne se uskuteční ve Žďáře nad Sázavou festival KoresponDance 2021, který nabídne nevšení podívanou od pátku 16. do neděle 18. července. Hlavní program je letos koncipován do […]

Ve druhé polovině týdne se uskuteční ve Žďáře nad Sázavou festival KoresponDance 2021, který nabídne nevšení podívanou od pátku 16. do neděle 18. července.

Hlavní program je letos koncipován do čtyř bloků, které budou samostatně tvořit komorní festivaly. Do každého bloku jsou zařazeny tři velká představení, ukázka z mezinárodního komunitního projektu ŽďárUrban a multimediální projekt Jany Bitterové a Iana Biscoe Collectron. K vidění bude jako vždy nový cirkus, tanec i pohybové divadlo, a to v evropském obsazení. Ze Španělska přijede akrobatický duet Gracie May Marshall a Cristian Fierro s představením Fling. Dekomponované žonglování v tzv. during performance TAKTiL uvede Benjamin Richter z Rakouska, své oceňované sólo přiveze James Batchelor, Australan působící v Berlíně. Druhý blok zahrnuje první reprízy na KoresponDance Praha premiérovaného představení britského Etta Ermini Dance Theatre Oqda, pohybové zpracování magického příběhu Alenky v říši divů představí Dánka Tilde Knudsen a druhou during performance Ferst Dadler je venkuv letošním programu v premiéře uvede uskupení Ferst Dadler.

KoresponDance letos myslel i na profesionální tanečníky a kromě tradičního programu workshopů a dílen pro děti a veřejnost zařadil i sérii MasterClass, které povedou hosté festivalu Antonio Airbues, James Batchelor a Roman Zotov-Mikshin.

Článek dostupný z: https://vysocina-news.cz/korespondance-2021-startuje-v-zdare-nad-sazavou/

krskova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka