Vysočina – V letošním roce bude na Vysočině realizováno devatenáct projektů, navržených mladými lidmi ve věku patnáct až dvacet šest let, v rámci programu „Mládež kraji“. Komise na Kraji Vysočina, v Třebíči, Havlíčkově […]

Vysočina – V letošním roce bude na Vysočině realizováno devatenáct projektů, navržených mladými lidmi ve věku patnáct až dvacet šest let, v rámci programu „Mládež kraji“. Komise na Kraji Vysočina, v Třebíči, Havlíčkově brodě a Žďáře nad Sázavou rozdělily necelého půlmilionu korun.

Řadě mladých lidí není lhostejné, jak vypadá jejich město a co se děje v jejich okolí. Díky programu „Mládež kraji“, který na Vysočině realizuje Rada dětí a mládeže kraje Vysočina se každoročně daří aktivizovat desítky mladých lidí.

„V celém programu nejde jen o finance na realizaci nápadů. Realizátoři projektů se účastní i vzdělávání a poskytujeme jim poradenství. Jedná se tak o ucelený program, který pomáhá rozvoji mladých lidí a podpoře jejich zájmu o dění v místě, kde žijí. Podmínkou podpory projektu je jeho obhajoba před komisí,“ říká Jan Burda, předseda RDMKV.

Mezi podpořenými projekty se najde celá řada zajímavých a různorodých nápadů. V Třebíči například vznikne nové odpočinkové místo s indiánským totemem, který bude zobrazovat místní pověsti. V obci Rokytno si dobrovolníci opraví klubovnu pro komunitní aktivity. Proběhnou i workoutové nebo běžecké závody, charitativní nohejbalový turnaj a v Moravských Budějovicích vznikne školní televize.

 „Projekt realizujeme ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Krajem Vysočina a městy Třebíč, Havlíčkův Brod a Žďár nad Sázavou. Ti všichni se podílejí na financování. Je mi líto, že se nám dlouhodobě nedaří navázat spolupráci s Jihlavou a Pelhřimovem. Představitelé těchto měst nechtějí náš program finančně podpořit. Je to škoda, protože i v těchto městech je jistě dost aktivních mladých lidí,“ uzavírá Jan Burda

Veškeré podrobnosti o projektu najdou zájemci na facebookové stránce Mládež kraji – Vysočina nebo na webu www.mladezkraji.cz.

Více informací: Jan Burda, 777 750 131, predseda@rdmkv.cz

+ posts

šéfredaktor