Děti z Vysočiny, které zajímá věda a technika, mají letos v létě už pošesté možnost rozvíjet svůj talent a svoje zájmy. Koncem července proběhne v Lukách nad Jihlavou badatelský T-CAMP. Veškeré aktivity […]

Děti z Vysočiny, které zajímá věda a technika, mají letos v létě už pošesté možnost rozvíjet svůj talent a svoje zájmy. Koncem července proběhne v Lukách nad Jihlavou badatelský T-CAMP.

Veškeré aktivity v T-CAMP budou praktické. Na účastníky čekají workshopy, exkurze, pokusy, setkání s odborníky… Nikdo se ale nemusí bát, že by program nezvládl. Lektoři vždy nachystají program tak, aby ho účastníci bez problému zvládli a zároveˇ, aby jim přinesl nové znalosti a zkušenosti.

„Cílem je především posílit motivaci nadaných žáků ve věku druhého stupně základní školy a zvyšování jejich dovednostní a vědomostní úrovně zejména v polytechnické oblasti,“ říká předseda Rady dětí a mládeže kraje Vysočina Jan Burda a dodává: “Chceme propojit školní a mimoškolní vzdělávací aktivity mezi jednotlivými druhy škol, které pomohou ke zkvalitnění rozvoje žáků, jejich odborných znalostí a též k zájmu věnovat se ve svém životě technickým oborům.“

V rámci tábora, který se koná od 22. do 26. července účastníci navštíví řadu odborných a vědeckých pracovišť na Vysočině, kde budou připraveni odborní lektoři. Čas bude ale i na deskové hry a další volnočasový program.

Tábor finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a Kraj Vysočina.

Veškeré podrobnosti o táboře včetně přihlášek najdou zájemci zde.

+ posts

šéfredaktor